Slovenija
32 ogledov

Župan:"Če ne drugače pa z grožnjo"

slovenija 21.11.12. Igor Kolenc, zupan Izole, foto: suzana kos Žurnal24 main
Dolgoletni spor med izolsko občino in društvom Drevo življenja glede lastniških razmerij objekta terapevtske skupnosti, ki mu še vedno grozi rušenje, se je pred dnevi preselil na sodišče.

Občina toži Društvo za pomoč zasvojencem od nedovoljenih drog Drevo življenja za dobrih 460.000 evrov, kolikor po njeni oceni znaša vložek v objekt. Sodišče bo pred nadaljevanjem tožbe določilo izvedenca gradbene stroke, ki bo moral pripraviti izvedensko mnenje o vrednosti terapevtske skupnosti.

Objekt neskladen z gradbenim dovoljenjem

Že po 15. aprilu pa bi gradbena inšpekcija lahko prišla rušiti objekt, saj je ta neskladen z izdanim gradbenim dovoljenjem. V tem primeru bi občina izgubila ves dosedanji vložek, zato so v društvu predlagali, da bi se občina do izgradnje novega objekta, ki ga predvideva gradbeno dovoljenje, odpovedala lastniškemu deležu v zameno za javno priznanje o vložku.

Izolski župan Igor Kolenc poudarja, da morajo pred vsakršnim vsebinskim pogovorom razčistiti lastniška razmerja. "Če je postopek takšen, da jih moramo prek sodišča in prek grožnje, da se bo tam rušilo, prisiliti, da pridemo do tistega, kar je samo po sebi umevno, bomo pa šli to pot," je poudaril. Glede pomislekov, da bodo ob morebitnem rušenju objekta ostali s figo v žepu, pa odgovarja, da je občina že zdaj na izgubi.

Glede nepravilnosti pri gradnji objekta in groženj z rušenjem pa Kolenc meni, da so projekt vodile točno določene osebe "in če so nekaj naredile v nasprotju s tistim, kar je predpisano, naj temu primerno tudi odgovarjajo".

Odvetnik društva Drevo življenja Jure Snoj po prvem naroku na sodišču ni želel dajati izjav, do sklenitve postopka na sodišču pa tudi predstavnik društva Peter Štuva zadeve ne komentira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.