Slovenija
22 ogledov

Zupančiču nov mandat

Jože Zupančič na čelu velenjskega zdravstvenega doma ostaja nadaljnja štiri leta Žurnal24 main
ZD Velenje. Po nekaj zapletih je en glas več prejel dosedanji direktor.

Jože Zupančič tudi po desetih letih ostaja na čelu Zdravstvenega doma Velenje (ZD). Tako so se odločili člani sveta zavoda po drugem krogu tajnega glasovanja, ko je Zupančič prejel en glas več kot njegova protikandidatka Aleksandra Bole Natek. Zupančiču morajo mandat potrditi svetniki vseh treh šaleških občin (Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki) na svojih sejah, kjer zapletov ni pričakovati.

Napake popravljene
Plačni razredi
. Med drugim je ministrstvo za zdravje Zupančiču očitalo napake pri prevedbi plačnih razredov. Velenjski župan Bojan Kontič je dejal, da so napake delali tudi drugi, Zupančič pa mu je zagotovil, da so te že odpravljene.

Želeli predstavitev obeh
Brez težav pa ni šlo na svetu zavoda, ki se je moral zaradi ene same točke – izbire novega vodstva – sestati kar dvakrat. Prvič so sejo prekinili, saj so nekateri zahtevali, naj se članom predstavita oba kandidata za direktorja. Nekateri so se tudi čudili, da Zupančič ni predložil programa dela, toda kot je ugotovila Andreja Katič, pravnica, sicer direktorica občinske uprave Mestne občine Velenje, to v razpisu niti ni bilo zahtevano.

Odločil en sam
Člani so se v petek znova sestali in po predstavitvi obeh kandidatov izvedli tajno glasovanje. Prvi krog je bil neuspešen, saj je eden od članov glasoval za oba, preostali glasovi so se enakomerno porazdelili med Zupančiča in Boletovo.

Po vnovičnem glasovanju je Zupančič prejel en glas več. "Člani sveta so se očitno požvižgali na vse nepravilnosti, na katere smo opozarjali. Ko sem želel od Zupančiča izvedeti le, kdaj bo začel spoštovati zakonodajo, je vstal in odšel brez besed," je povedal Janez Kramar, nekdanji vodja reševalcev v ZD.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.