Slovenija
17 ogledov

Župani še tipajo teren

Piranski župan Tomaž Gantar ima na Facebooku, prek katerega se želi približati m Žurnal24 main
Facebook. Med istrskimi župani si je svoj profil uredil le Tomaž Gantar.

“Stranka Piran je naš ima na Facebooku svoj profil od septembra lani, malo pozneje ga je ustvaril tudi njen predsednik Tomaž Gantar,” je povedala Jasmina Jašarevič, ki skrbi za strankine stike z javnostmi.

Trenutno ima stranka kot profil 644 uporabnikov in kot stran 37 oboževalcev. Njen predsednik in piranski župan Gantar pa ima vsega 113 prijateljev.

“Trenutno župan na Facebooku ni kaj dosti dejaven, pričakujem pa, da bo pozneje bolj, saj se bo z bližanjem časa lokalnih volitev zagotovo začelo pojavljati ogromno vprašanj,”
je pojasnila Jašarevičeva in dodala, da se župan tako želi približati predvsem mladim.

Dr-klokocovnik.com
“Župan resda ni prisoten na Facebooku, ima pa zato svojo spletno stran Dr-klokocovnik.com. O uvedbi bloga pa bo še razmislil,” je v imenu izolskega župana Tomislava Klokočovnika povedal Blaž Maljevac z Občine Izola.

Previdno z volivci

Spletni stiki. “Politik mora paziti, kaj objavi na spletu. Poleg tega menim, da je napaka, če z volilci v predvolilnem času vzpostavi stik, potem pa nanje pozabi,” je povedala strokovnjakinja za stike z javnostmi Vita Kernel.

Na omenjeni spletni strani se Klokočovnik predstavlja kot zdravnik z življenjepisom, referencami in povezavo na objavo njegovih publikacij na spletnem portalu Medline, stran pa omogoča tudi, da stopite v stik z njim. Klokočovnikovo stranko Izola je naša pa smo na Facebooku iskali zaman.

Popoviča ne bo na Facebooku
“Župan ni in ne bo na Facebooku in podobnih družabnih omrežjih, komunikacija z volilci bo taka kot do zdaj, sicer pa kakšno presenečenje ni izključeno,” so za koprskega župana Borisa Popoviča zapisali v občinski službi za stike z javnostmi.

Zato pa je na Facebooku prisotna stran Koper je naš (za katero ni znano, ali je uradna stran stranke) in ima 376 oboževalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.