Slovenija
57 ogledov

Županov kader iz blokirane firme

Andrej Fištravec Nina Verdnik
Direktorske izkušnje tako tako.


"Marko Žula je še direktor v treh podjetjih, v enem pa je bil do 15. aprila letos. Je tudi solastnik dveh podjetij, enemu lastništvu se namerava odpovedati," je za Žurnal24 pojasnil Bartolo Lampret, tiskovni predstavnik župana Andreja Fištravca.

Uradno še v kabinetu

Žula, ki od februarja letos tudi ni več sekretar pomurskega odbora stranke Zares, je bil na prvi seji mestnega sveta, ki jo je vodil župan Fištravec, predstavljen kot bodoči direktor mariborske občinske uprave. Na tem delovnem mestu sicer še ni zaposlen, ker ga za zdaj zaseda Milica Simonič Steiner, ki je na bolniškem dopustu, opravlja pa delo po pooblastilu župana. Sicer je zaposlen na MOM v kabinetu župana. Kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov portala GVin, je namreč Žula še vedno zastopnik oziroma direktor v podjetjih Panonica energetika, Gedax consulting ter Zavod KKS Gornja Radgona. Za prvo sicer pravi, da ga ne vodi več od aprila letos; to podjetje pa je letos že imelo blokirane račune. Gedax consulting je po besedah Lampreta v likvidaciji, prav tako je že 105 dni blokiran Zavod KKS Gornja Radgona, ki je sicer v lasti Panonice zadruge, vodi pa ga prav tako Žula.

Komentarjev 4
  • pravaresnica123 08:55 22.april 2013.

    A ni Bartolo Lampret zaposlen na policiji? Policisti pa menda ne smejo opravljat pridobitne dejavnosti. Z izjavo da opravlja funkcijo županovega tiskovnega predstavnika volontersko, pa upam, da mi ne bo kdo nakladal.

  • wingspan15 08:26 22.april 2013.

    Mene pa ta gospod spominja na Presvitlega iz Dudeka!

  • dragec 08:17 22.april 2013.

    Nova oblast - nove metle!!!!