Slovenija
22 ogledov

Županov sprejem krvodajalcev

Župan je čestital tistim, ki so kri darovali od 65- do 68-krat. Žurnal24 main
Prvi mož občine je izkazal hvaležnost in spoštovanje tistim, ki so pripravljeni pomagati.
"Zadovoljen sem, da se v naši občini veliko ljudi odloča za krvodajalstvo, kar pomeni, da smo kljub težkim časom obdržali moralne vrednote," je na sprejemu za krvodajalce in krvodajalke dejal novomeški župan Alojzij Muhič. Tokrat so na Območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Novo mesto županu predlagali, naj na srečanje povabi dvajset občank in občanov, ki so kri darovali od 65- do 68-krat. Gre za izbor po simboličnem ključu, saj je prireditev namenjena spodbujanju tega humanega dejanja.

Dvig števila krvodajalcev
Svetovni dan krvodajalcev sicer praznujemo jutri, novomeško OZRK pa je tudi letos izpeljalo številne akcije. Kot je povedala predsednica združenja Mojca Špec Potočar, se za krvodajalstvo odloča tudi vse več mladih: "Tako je v letošnjem šolskem letu kri darovalo 112 dijakov. Tudi sicer v zadnjih letih opažamo dvig števila krvodajalcev, kar je spodbudno in pohvalno." Županov sprejem krvodajalcev in krvodajalk so popestrile mlade plesalke iz plesno-navijaške skupine Daisy girls. Dodajmo pa, da se bodo krvodajalci iz naše regije danes v Veržeju udeležili tudi 20. mednarodnega srečanja krvodajalcev Slovenije.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.