Slovenija
62 ogledov

Županovanje zahteva čas

Franc Zdolšek od 1. maja opravlja funkcijo poklicnega župana, medtem ko je bil p Žurnal24 main
Sprememba. Laški in štorski župan poklicna. Celje še brez podžupanov.

“Dva meseca sem premišljeval, kaj naj storim. Preveč je obveznosti in dveh služb hkrati ne morem več opravljati. Županovanje zahteva svoj čas in na občini sem bil premalo navzoč, zato sem se odločil, da župansko funkcijo v bodoče opravljam poklicno,” je dejal Miran Jurkošek, župan Štor, ki je s tem že seznanil tudi svetnike. Celo opozicijski so tej odločitvi zaploskali.

Da bo odslej poklicni župan, je svetnike na sredini seji občinskega sveta seznanil tudi laški Franc Zdolšek. Ob tem so nekateri pripomnili, da mu po stečaju Vrtnarstva Celje, kjer je bil direktor, tako ali tako ni preostalo drugega.

V Celju po starem
Bojan Šrot za zdaj ostaja nepoklicni župan tretje največje mestne občine v Sloveniji, ob tem pa je uradno še vedno tudi brez podžupanov Marka Zidanška, Janka Požežnika in Staneta Rozmana. Ti so trenutno še vedno le njegovi pooblaščenci, saj so vsi trije hkrati tudi direktorji javnih zavodov, kar pa ni v skladu z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIPK). Trenutno čakajo na ustavno presojo 
zakona.

Ob Mehu še Kavtičnik
Dilema pa se je že razpletla v Mestni občini Velenje (MOV), kjer se je ravno ta mesec podžupanu Srečku Mehu tudi uradno pridružil Jožef Kavtičnik, sicer ravnatelj Osnovne šole (OŠ) Nazarje. “OŠ Nazarje in MOV nista ustanoviteljsko, lastniško, nadzorstveno ali finančno povezani,” so pojasnili na MOV. Dodali so, da je Državni zbor RS konec marca nekoliko korigiral enega od členov v ZIPK in za Kavtičnika ni bilo več ovir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.