Slovenija
34 ogledov

Županovo delo na ogled

Nogometna tekma v Ljudskem vrtu je v veselju združila šolskega ministra Igorja L Žurnal24 main
Ocena triletnega dela. Mestna koalicija zadovoljna z delom Franca Kanglerja, on pa z njihovim. Izpolnili obljubljeno.

 

Kadrovske rošade

“Poskušal sem poenotiti levo in desno politiko v mestnem svetu. To mi je tudi uspelo, kar dokazujejo hitre in prave odločitve mestnih svetnikov,” je izpostavil župan. A malo mu nagaja in razpada SDS, ki je v četrtek izključila še tretjega člana Boštjana Viherja, ki enako kot Darja Lampret in podžupan Milan Mikl nastopa kot samostojni svetnik. Sicer pa je v triletnem mandatu s stolčkov vrgel nekatere direktorje: Zlatiborja Krajnčiča iz Nigrada, Stanislava Žagarja iz Snage in Stanislava Jeclja iz mariborskega vodovoda.

“Koalicija je že izpolnila tisto, kar smo leta 2006 obljubili občanom. Če pa nam bo zmanjkal kakšen odstotek do izpolnitve vseh obljub, bomo to zapolnili z drugimi projekti, kot sta gradnja akvarija in terarija ter nove pohorske vzpenjače, česar nismo obljubili, a bomo naredili,” župan Franc Kangler ocenjuje svoje triletno delo.

Uspešni projetki
S kratkim predstavitvenim filmom je mestna oblast novinarjem na pladnju predstavila vse projekte, ki so jih uresničili ali jih še bodo v prihodnjem letu. Zavetišče za živali, lutkovno gledališče, najsodobnejši nogometni stadion Ljudski vrt, rešitev ravnanja z odpadki s pomočjo Občine Ormož, nakup 42-metrske gasilske lestve, režijski obrat in mestna blagajna so zgolj nekateri projekti, ki jih je naštel župan. Ni pozabil na po njegovem mnenju najpomembnejša – Maribor kot Evropska prestolnica kulture in zimska univerzijada. “Smo najuspešnejša slovenska občina pri prijavljanju za evropska sredstva,” se je pohvalil prvi mož občine.

Ob strani so mu prikimavali člani neformalne mestne koalicije, ki so za negativne in neuspešne projekte, za katere menijo, da jih skorajda ni, okrivili opozicijo in novinarje, češ da ne napišejo nič dobrega. “Njihovo delovanje je zliti čim več gnojnice po drugem, da bi bil jaz uspešnejši,” je z opozicijo obračunal Jože Glogovšek, mestni svetnik Maribor gre gor. Sicer pa Franca Kanglerja opozicija nagovarja in prosi, naj še enkrat 
kandidira.

Neizpolnjene obljube
Pred štirimi leti je župan obljubljal in poudarjal pomembnost gradnje industrijskih con Tezno, Melje, na območju TVT Boris Kidrič in nekdanjega Marlesa, pa tudi tehnološko-inudstrijskega parka. Tega včeraj niso omenjali, ker ni uresničeno, tudi ne ideje o največji atletski dvorani v državi, ki je ni. Prav tako ni zakopana še niti ena lopata za obnovo mestnih trgov, čeprav župan o njihovi novi podobi veliko govori, a so le na papirju pripravljeni projekti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.