Slovenija
10 ogledov

Županu ne bo 
treba biti varuška

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Vrtci. Za Ljubljančane s stažem bo dovolj prostora.
Tudi zato ker nekateri starši otrok ne pripeljejo v vrtec, če ti niso sprejeti v vrtec, ki je bil njihova prva izbira, na MOL predvidevajo, da bodo zagotovili mesta za vse otroke, katerih starši imajo stalno prebivališče v MOL od 1. januarja 2010.

Brez vrtca v Mestni občini Ljubljana (MOL) bo ostalo približno dva tisoč od pet tisoč na novo vpisanih otrok. Kljub temu na občini predvidevajo, da bodo prostor dobili vsi s stalnim prebivališčem v MOL in katerih starši imajo stalno prebivališče v MOL neprekinjeno od 1. januarja 2010. To pomeni, da župan Zoran Janković ne bo varuška, kot se je ponudil na eni od novinarskih konferenc.

Jutri obvestila
Vrtci bodo jutri staršem začeli pošiljati obvestila o sprejemu otroka v vrtec oziroma o uvrstitvi na čakalni seznam. Predvidoma junija bodo nato oblikovali centralni čakalni seznam, na podlagi katerega bodo vrtci sprejemali otroke na morebitna prosta mesta skozi vse šolsko leto.

Po zadnjih podatkih so vrtci prejeli 5.058 vlog, od tega 4.361 za otroke do treh let in 697 za otroke do šest let. Za najmlajše je prostih mest 2.323, za starejše pa 664. Medtem ko bodo v drugem starostnem obdobju mesto v vrtcu dobili tudi Neljubljančani, se v prvem starostnem obdobju to zagotovo ne bo zgodilo. Med temi je celo 191 preveč tistih, ki izpolnjujejo vse pogoje, tudi tistega o stalnosti bivanja v MOL. Kljub temu na občini verjamejo, da bodo za te zagotovili prostor z odprtjem novih desetih 
oddelkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.