Slovenija
16 ogledov

Županu plačo, kot si jo zasluži

Aleksander Ravnikar meni, da v kranjski občinski upravi neskladje med govorjenim Žurnal24 main
V kranjski SD opozarjajo na najslabšo realizacijo občinskega proračuna v zadnjih petih letih.
"Iz zaključnega računa je razvidno, da je bil na odhodkovni strani realiziran v zgolj 80,4 odstotka," pravi vodja svetniške skupine Aleksander Ravnikar. Še bolj kritičen je do realizacije razvojnih projektov v višini 68,7 odstotka načrtovanega obsega.

Uprava je "špricala" sejo
Ravnikar se sprašuje, zakaj ožje vodstvo ni prišlo na zadnjo sejo zagovarjat zaključnega računa. Ker seje sklicujejo sami, "ostaja grenak priokus, da so svojo odsotnost tudi načrtovali", meni Ravnikar. Veseli ga, da so do ugotovitev zaključnega računa kritični vsaj nekateri v koaliciji, Damijana Perneta pa poziva, naj "po novem izplača sebi, trem podžupanom in direktorju občinske uprave plačo v višini dejanske realizacije svojih programov".

Občina odgovarja
"Očitki, da si občina ne prizadeva za razvoj, ne zdržijo. Realizacija načrtovanih projektov poteka, vendar iz objektivnih razlogov pri nekaterih prihaja do časovnega zamika pri njihovem zaključku. Rešujemo problem brezdomcev, zagotavljamo komunalno infrastrukturo, napredujemo pri stanovanjski gradnji, pridobivamo nove prostore za kulturne dejavnosti," naštevajo na občini, prepričani, da občani to opazijo, "kar dokazuje njihovo vključevanje v pripravo osnutka razvojne strategije, ki je že zelo blizu končne oblike", so sklenili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.