Slovenija
786 ogledov

Županu pljusknil vino v obraz

"Župan se ni ustrezno obnašal do organizatorjev koncerta. Očita mi tudi, da ga n Žurnal24 main
Incident. V portoroškem Avditoriju sta se sprla župan in Gašpar Gašpar Mišič.

Po sobotnem koncertu se je v avli Avditorija zgodil incident. Sprla sta se piranski župan Tomaž Gantar in podjetnik Gašpar Gašpar Mišič; ta je župana pljusknil s kozarcem vina, ki ga je imel v rokah.

Njuni različici dogodka sta sicer povsem različni. Podjetnik pravi, da ga je potem, ko je pristopil k županu ter ga vljudno povprašal o njegovem odklonilnem odnosu do organizatorja dogodka, ta nagnal z besedami:

"Spizdi, spizdi! To je nakazoval tudi z dlanjo leve roke in ker sem tam še vedno stal in se očitno nisem pravočasno umaknil, je proti meni stegnil levo roko in me grobo odrinil, nakar je sledila moja reakcija, tako da sem ga polil z vinom po obrazu.

Ker je župan že imel iztegnjeno levo roko na moji desni rami, me je v tem trenutku prijel za ovratnik jakne, nakar sem se s korakom nazaj iztrgal iz njegovega primeža in se na to umaknil. Po tem je župan še zamahoval z obema rokama, nakar ga je večina prisotnih pričela pomirjati in se tudi postavila vmes."


Župan Tomaž Gantar pa trdi, da ga je podjetnik zahrbtno napadel. "Očitno ima navado, da to tudi sicer počne. Dejstvo je, da potrebuje za reševanje svojih 'nepremičninskih težav' sam mesto župana ali pa vsaj osebo na tem mestu, ki mu bo delala usluge. Sam zagotovo nisem ta oseba in ne bi sprejel njegove morebitne podpore na volitvah v zameno za posebne usluge.

To bi bila prava korupcija in s tem se ne ukvarjam. Brez moči in oblasti očitno ne zmore več rešiti svojih težav, ki so se mu nakopičile v zvezi z nepremičninami (Rezidenca Park, tožba Kraškega zidarja, prenova nekdanje upravne stavbe Droge), in s silo izsiljuje rešitve.

Pokazal je, da je zahrbten in reva, očitno izgublja živce, ker me ne more kupiti s podporo na lokalnih volitvah,"
pa razlaga piranski župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.