Slovenija
20 ogledov

Župnik in župan sta si v laseh

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Spor. Cesto ob cerkvi svetega Petra so začeli graditi brez pravnomočnega gradbenega dovoljenja.

Župnik Jožef Drolc Mestni občini Ljubljana (MOL), ki ob cerkvi svetega Petra gradi povezovalno cesto Roška–Njegoševa cesta, očita, da je začela delati prezgodaj.

Drolc je pojasnil, da so že v nedeljo postavili ograjo, zaprli pločnik in si tako prilastili cerkveno posest. Ljubljanski župan Zoran Janković je odgovoril, da imajo gradbeno dovoljenje, ki pa še ni pravnomočno.

Ob tem je dodal, da gradbenega dovoljenja niti ne bi dobili, če župnija ne bi soglašala s služnostjo za to zemljišče. Po Drolčevih besedah je župnišče v postopku izdaje gradbenega dovoljenja vložilo ugovor, pritožba pa že tri mesece ni bila odstopljena drugostopenjskemu organu, ministrstvu za okolje in prostor.

Drolc je opozoril, da bi na objektu lahko nastala velika škoda, kot se je zgodilo pri Uršulinski cerkvi. Janković je te očitke zavrnil in dejal, da bo odpravo morebitne škode na cerkvi svetega Petra plačala MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.