Slovenija
75 ogledov

Župnik naj bi otipaval dekleta

(Foto: arhiv Žurnal24) Žurnal24 main
Polenšak. Osumljeni Slavko Štefko še vedno dela in uživa zaupanje župnije. Obtožnica še ni dokončna.

"Župnik se nas je dotikal in se potem opravičeval, kot da je to storil spontano oziroma nenamerno. Ko pa je bil alkoholiziran, te je direktno prijel za zadnjico ali dojko," pripoveduje 23-letno dekle o vedenju župnika iz kraja Polenšak.

Zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, kar mu očita obtožnica, se je zoper njega včeraj na ptujskem sodišču začela glavna obravnava. Njegov odvetnik Stanislav Klemenčič je novinarje pred začetkom sojenja zavrnil z besedami: "To ni za rumeni tisk."

Kot smo izvedeli, župnika Slavka Štefka bremenijo tri oškodovanke, a žrtev naj bi bilo še več. "To se je dogajalo že dalj časa, v cerkvi med čiščenjem ali na različnih srečanjih. Ni otipaval samo mladih deklet, ampak tudi odrasle ženske," doda dekle.

Prebivalci majhnega kraja Polenšak naj bi še vedno zaupali župniku, zato večina domnevnih žrtev molči. Da jih je še več, se zaveda tudi okrožna državna tožilka Milenka Žigman, ki ne izključuje možnosti razširitve obtožnice.

Sodnica Katja Kolarič Bojnec je zaradi varovanja javnega reda in morale ter osebnega in družinskega življenja tako obdolženca kot oškodovank iz obravnave izključila javnost.

Z Nadškofije Maribor pa so nam sporočili, da zoper župnika poteka interni postopek, kot to zahtevajo cerkveni predpisi, a še ni končan, saj bodo počakali na razsodbo civilnega sodišča. Potrdili pa so, da župnik rad preveč pogleda v kozarec. Sicer pa osumljeni še naprej mašuje v Polenšaku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.