Slovenija
66 ogledov

Žurnal prepričljivo prvi

(Foto: Tadej Bernik) Žurnal24 main
Sobotni Žurnal še vedno na 1. mestu med tiskanimi mediji, redno ga bere že 414 tisoč bralcev. Dnevni Žurnal24 še vedno na 1. mestu med splošnoinformativnimi dnevniki. Bere ga 294 tisoč bralcev.

Žurnal: 1. mesto med tiskanimi mediji
Po zadnji nacionalni raziskavi branosti (NRB), ki jo izvaja podjetje Valicon, je tedenski Žurnal dosegel nov rekord – s 414 tisoč bralci je utrdil prvo mesto najbolj branega tiskanega medija v državi.

Od zadnjega merjenja je pridobil 44 tisoč novih bralcev, kar pomeni, da mu je branost statistično značilno zrasla. Na drugem mestu najbolj branih tiskanih medijev je priloga Vikend (364 tisoč bralcev), sledita Nedeljski dnevnik (355 tisoč bralcev) in priloga Ona (349 tisoč bralcev).

Top 20:

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Žurnal24: 1. mesto med splošnoinformativnimi dnevniki
Žurnal24 ostaja najbolj brani splošnoinformativni dnevnik v Sloveniji, saj ima 294 tisoč rednih bralcev, kar je sedem tisoč več kot ob zadnjem merjenju. Delo ima 130 tisoč bralcev, Večer 127 tisoč in Dnevnik 118 tisoč. Najbolj bran časnik je sicer še vedno tabloid Slovenske novice, ki ima 318 tisoč bralcev.

Dnevniki:

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Izrazito mlajša publika
NRB je pokazala tudi, da ima Žurnal24 izrazito mlajše in aktivnejše bralce od Dela, Večera, Dnevnika in Financ, enako velja za Žurnal v primerjavi s tedniki Nedeljski dnevnik, Nedelo in Dobro jutro – ta je sicer, kot je znano, pred kratkim prenehal izhajati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.