Slovenija
24 ogledov

Žurnal24 pomagal vladi varčevati

null Žurnal24 main
Zunanje ministrstvo ne bo kupilo poslovnih prostorov v Podgorici. Nakupu dva milijona evrov vredne rezidence se je vlada po našem opozorilu odpovedala.
"Glede na finančno in gospodarsko situacijo, v kateri smo se znašli, sem se odločil, da trenutek za nakup take nepremičnine ni pravi," je zunanji minister Samuel Žbogar sporočil svojo odločitev o načrtovanem nakupu dva milijona evrov vredne nepremičine, ki jo je za potrebe veleposlaništva ministrstvo kupovalo v Podgorici. Našli jim bodo nov prostor za najem. Z opustitvijo nakupa je milijon in pol privarčeval slovenski, pol milijona pa tudi proračun Evropske komisije, ki je bila sicer nepremičnino pripravljena sofinancirati.

Na dragi nakup v neprimernem času finančne krize, ko je potrebno zategovanje pasu na vsakem koraku, smo opozorili v torkovem Žurnalu24.

Premier Pahor, ki ga je v ponedeljek zvečer naše vprašanje o dvomilijonski investiciji vidno presenetilo, je ob tem napovedal še, da vlada za čas po novem letu pripravlja še "paket varčevalnih ukrepov. Vse vlade so poskušale na začetku svojega mandata pripraviti tak paket, a prej ali slej obupale".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.