Slovenija
28 ogledov

Žurnal24 povečal naskok

(Foto: grafika Žurnal24) Žurnal24 main
Branost. 
Žurnal24 je edini dnevnik v Sloveniji, katerega branost še naprej statistično značilno raste.

Žurnal24 je po julijskih podatkih Nacionalne raziskave branosti (NRB) vnovič edini časnik v Sloveniji, ki mu branost še naprej statistično značilno raste. Največjim zasledovalcem, Delu, Večeru in Dnevniku, se branost v zadnjem polletju statistično ni spremenila.

Iz obeh razlogov se je Žurnal24 vnovič izrazito odlepil od zasledovalcev med splošnoinformativnimi dnevniki. V enem letu je naskok pred Delom, ki je bil uradno najbolj bran splošnoinformativni časnik v državi vse do junija 2008, povečal s 104 tisoč na 158 tisoč bralcev. Žurnal24 je tako v zadnjem letu vsak dan bralo v povprečju že 287 tisoč ljudi. Za primerjavo: Delo in Večer je bralo po 129 tisoč ljudi.

V Žurnalu24 izvem vse, kar me zanima. Časnik je korak pred vsemi. Naj ostane tak!
Neža Buh - Neisha

Najbolj bran časnik je sicer še vedno tabloid Slovenske novice, a se mu je Žurnal24 kot edini splošnoinformativni časnik že skoraj povsem približal.

Rezultate NRB je konec julija objavila Slovenska oglaševalska zbornica (SOZ), izvaja pa jo družba Valicon. Med drugim se je izkazalo, da je skupna branost tiskanih medijev nehala padati in je celo za dva odstotka zrasla.

Nov rekord Žurnala
Sobotni Žurnal je v zadnjem letu prebiralo 370 tisoč ljudi. To je nov rekord. Tako se je Žurnal utrdil na vrhu najbolj branih časopisov in prilog. Sledi mu Vikend, priloga Dela in Slovenskih novic, ki pa že zaostaja za 20 tisoč bralcev na izvod. Brezplačnik Dobro jutro – z veliko večjo naklado kot Žurnal, Nedeljski dnevnik, ki je na vrhu vladal vrsto let vse do lanskega julija, in Pilot, priloga Dnevnika in Nedeljskega dnevnika, zaostajajo že od dobrih 40 tisoč pa vse do skoraj 50 tisoč bralcev na izdajo.

Vsem bralcem se za izkazano pozornost iskreno zahvaljujemo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.