Slovenija
19 ogledov

Žurnalov članek sesul Dnevnik.si

Včeraj smo poročali, da kljub 54-odstotni podpori županskemu kandidatu Zoranu Ja Žurnal24 main
Skrbniki spletne strani dnevnik.si sporočajo, da se je s tujih IP-naslovov izvedel napad na članek o 54-odstotni podpori Zoranu Jankoviću. Rezultate raziskave je prvi objavil Žurnal24.
Rezultate Žurnalove javnomnenjske raziskave si lahko pogledate v članku: Vse v rokah opozicije.

"Kot se je izkazalo, je šlo za tako veliko število zahtev za ogled omenjenega članka, da se je stran preprosto sesula. Kasneje smo identificirali problem in ugotovili, da je veliko število povpraševanj prišlo iz tujih strežnikov. Dostop problematičnih tujih IP-jev na www.dnevnik.si so blokirali in stran od takrat deluje nemoteno," nam je zatrdil namestnik odgovornega urednika Dnevnika in Dnevnika Online Antiša Korljan.

Korljan dodaja, da se jim tovrstne stvari sicer ne dogajajo. "Ena izmed možnih interpretacij je tudi ta, da je šlo za napad, kar glede na to, da gre za političen članek v predvolilnem obdobju, niti ni tako neverjetno," doda.

Včeraj smo poročali, da kljub 54-odstotni podpori županskemu kandidatu Zoranu Jankoviću obstaja verjetnost za drugi krog, kažejo rezultati Valiconove javnomnenjske raziskave, opravljene za Žurnal24. Glede na rezultate treh najuspešnejših protikandidatov bi mu kateri od teh lahko konkuriral v drugem krogu, vendar bi imel malo možnosti za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.