Slovenija
3280 ogledov

Žurnalov festival obiskalo več kot 25.000 ljudi

Festival za ljubitelje živali 2023
1/17
Saša Despot Festival za ljubitelje živali
V soboto se je Nova Gorica znova prelevila v Deželo prijateljev, kjer smo na 30.000 metrih površine obiskali žurnalov Festival za ljubitelje živali in Robin HUD festival.

"Naš festival poteka že desetič, že četrtič v Novi Gorici in že tretjič v Deželi prijateljev. Namen našega dogodka je vedno isti: otroke na pozitiven in kreativen način učimo odgovornega skrbništva živali. Tako bodo čez deset, petnajst let postali odgovorni skrbniki živali, če se bodo zanje odločili. Na Žurnalovem dobrodelnem in brezplačnem festivalu za ljubitelje živali nekateri prvič pobožajo kačo, jahajo konja, spoznajo alpako, letos imamo tudi bengalke, napoletanske mastife in leonberžane, ki jih mnogi poznamo le iz fotografij. Obeta se nam pravi spektakel ob glasbi s konji in prva hoopers tekma v Sloveniji," je že ob uvodu povedal glavni izvršni direktor Styria Media Si, Miro Mauhar.

Dežela prijateljev | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Saša Despot Festival za ljubitelje živali Saša Despot

"Prijateljstvo nas je, v najširšem pomenu te besede, združilo tudi letos. Odziv ljudi je bil neprecenljiv, kar kaže pravi namen in pot festivala, ki smo ga kljub menjavi ure zaradi slabe vremenske napovedi, letos postavili še na višjo raven. Ko smo pred tremi leti staknili glave in snovali festival, smo izhajali iz ideje, da otroci virtalni svet zamenjajo za pravo, pristno druženje in prijateljevanje. In če nam jih uspe privabiti v mestni park vsaj za nekaj ur, je namen dosežen. In tudi zato smo veseli, ker ustvarjamo doživetja. Ta ostanejo zapisana za vedno. Ne mislim na papirju. V srcu. In prepričana sem, da smo jih tudi letos ustvarili ogromno. Hvala vsem, ki so k temu prispevali," je po dogodku povedala odgovorna urednica Radia Robin Martina Arčon

"Navdušen sem, ker smo Robinovci in Žurnalovci skupaj povezali tudi tolikšno množico družin na Goriškem. Takega prizora res ne vidiš vsak dan; razposajeni otroci s starši, starimi starši, toliko otroških vozičkov in štirinožnih prijateljev. Prava svežina in optimizem za prihodnost tega našega mladega mesta Nove Gorice," je dejal idejni vodja Robin HUD festivala Klemen Mozetič.

Dežela prijateljev | Avtor: Monica Lango Monica Lango
Kljub hitri spremembi ure, ogromno ljudi

Dogodek je spet presegel pričakovanja. Kljub hitri menjavi ure tik pred zdajci, se je na zelenicah Nove Gorice znova trlo ljudi, prišlo je več kot 25.000 obiskovalcev. Žurnalovci se zahvaljajujemo vsem društvom, ustanovam, posameznikom in strokovnjakom iz živalskega sveta, ki z nami tako velikodušno soustvarjajo Festival za ljubitelje živali, hvaležni smo za podporo Mestne občine Nova Gorica in prijateljsko sodelovanje z Radiem Robin.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Saša Despot Festival za ljubitelje živali Saša Despot

V četrtek pred dogodkom nas je čakala res težka odločitev, saj je bila vremenska slika za soboto popoldan izjemno slaba. Če bi dogodek premaknili na rezervni datum 17. junija, bi nas najverjetneje znova pričakal dež. Zato smo na hitro sprejeli odločitev in s skupnimi močmi rešili Deželo prijateljev.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Saša Despot Festival za ljubitelje živali Saša Despot
Letos smo se že pred dogodkom festivala za ljubitelje živali neizmerno veselili, saj smo razširili prizorišče in mu dodali še park pri avtobusni postaji. Tu je bil "tihi in mirni del" brez hrupa in glasbe, kjer so za nekaj ur domovali številni konji, koze, alpake, maine cooni in stojnice osnovnih šol. Nov prostor je dosegel svoj namen, ogromno otrok je končno zajahalo konja, nekateri so se zapeljali s  kočijo, hranili so alpake in koze, crkljali ogromne mačke in si privoščili limonado na stojnici osnovne šole. K nam je prišel tudi srčni ambasador in priljubljeni igralec Primož Forte, zbrane je pozdravil župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel, takoj na začetku pa je o odgovornem skrbništvu živali spregovorila veterinarska inšpektorica Ingrid Zidarič iz območnega urada UVHVVR Nova Gorica.

Obiskovalci so bili navdušeni nad predstavitvijo čudovitih pasjih pasem, katere sponzor je bilo družinsko podjetje Panakea d.o.o. z Antinolom. Na koncu pa je v dežju potekala še prva Hoopers tekma v Sloveniji, v organizaciji Blazno blatno z generalnim sponzorjem; Zavarovalnico Savo z zavarovanjem Naše Tačke. Otroke je razveseljeval tudi lov na zaklad s simpatičnimi darilci, ki smo jih na zaključku delili Žurnal24.si in Med.Over.Net. Dogajanja je bilo še veliko, podrobno reportažo pričakujemo v naslednjih dneh. 

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Saša Despot Festival za ljubitelje živali Saša Despot

Tudi letošnji Festival za ljubitelje živali je kljub vremenskim muham presegel naša pričakovanja, hvala vsem obiskovalcem za dobro voljo in živalim, ki so znova dokazale svojo pomembno vlogo v naših življenjih.

V Deželi prijateljev je potekal tudi Robin HUD festival, ki se je začel s petjem učencev OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice združenih v otroški pevski zbor Ledine. Predstavilo se je tudi plesno športno društvo Duo Kamikazetke.

Festival za ljubitelje živali 2023 | Avtor: Saša Despot Festival za ljubitelje živali Saša Despot

Takoj za tem, je na odru stal Challe Salle, ki je prisotne na koncertu v Borovem gozdičku, povabil na meet&greet pred mestno palačo. Tam je v Žurnalovem šotoru zelo dolgo delil podpise in se fotografiral z oboževalci, ki so kar prihajali in prihajali. Obiskovalce so na Robin HUD festivalu navduševali tudi v indijanski deželi, pustolovski deželi gremo z MI&TE po svoje, s slikovitim ateljejem na prostem in vodno osvežitvijo. Obiskovalci so lahko spoznali velike papige pa tudi kopenske želve.

Dežela prijateljev | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 1
  • norigolobizem 09:48 11.junij 2023.

    a je bla ana tudi pa irena kolar..🤣🤣🤣🤣