Slovenija
49 ogledov

Zvečer ponekod nevihte, kako bo naprej?

Radarska slika padavin Arso
Ponekod po državi se v tem večeru pojavljajo plohe in posazemne nevihte. Padavine se pomikajo proti jugovzhodu.

Večjih nevšečnosti po državi zaradi nocojšnjih padavin ni, ponoči se bo - napoveduje Arso - povsod zjasnilo. Jutri bo večinoma sončno. Popoldne lahko predvsem v gorskem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta. Jutranje temperature bodo od 10 do 17, na Primorskem okoli 19, dnevne od 26 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

"Tudi v sredo bo pretežno jasno, le v gorah bo nekaj spremenljive oblačnosti. V četrtek in petek se bo nadaljevalo sončno vreme; verjetnost popoldanskih neviht se bo s pregrevanjem ozračja nekoliko povečala," opozarjajo meteorologi na Arsu.

Od petka do prihodnje srede 

"Območje visokega zračnega tlaka nad Evropo bo proti koncu tedna postopno slabelo. Ob koncu tedna bo naše kraje predvidoma prešla višinska motnja s hladnim zrakom, v pričetku prihodnjega tedna pa zaenkrat kaže na ponovno vzpostavitev območja visokega zračnega tlaka," v 5- do 10-dnevni napovedi omenjajo na Arsu.

V petek bo še prevladovalo razmeroma sončno vreme, možne bodo popoldanske plohe ali nevihte. V soboto in nedeljo se bodo predvidoma pogosteje pojavljale krajevne padavine in nevihte, nekoliko se bo osvežilo. V začetku prihodnjega tedna bo predvidoma spet dokaj sončno, temperature bodo znova okoli 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.