Slovenija
127 ogledov

Zvečer sneg; do kdaj bo snežilo, kje ga bo največ?

sneg Anže Petkovšek
Zvečer in ponoči bodo vso državo zajele padavine; dež se bo sprva mešal s snegom. Uroš Strajnar, dežurni prognostik na Arsu, pove, da padavine že kmalu popoldne najprej pričakujejo na Primorskem, kjer bo deževalo.

"Proti večeru se bodo padavine začele nato pojavljati tudi na Notranjskem in na območju Postojne. Sprva bo deževalo, nato pa bodo padavine prešle v sneg," napoveduje Uroš Strajnar, ki dodaja, da bo prav tako začelo snežiti v osrednji in delovma vzhodni državi ter tudi na Gorenjskem.

Pošiljka ne bo obilna

"Največ snega pričakujemo na območju Postojne, kjer naj bi zapadlo od deset do 15 centimetrov snega, v višje ležečih predelih do 20 centimetrov," napoveduje Strajnar. Dodaja, da bo po nižinah osrednje Slovenije snega manj, zapadlo naj bi ga od pet do deset centimetrov. Najmanj snega bo na Gorenjskem in Koroškem.

Konec tedna bo suho vreme; v soboto bo jasno, v nedeljo pa se bo od vzhoda postopno pooblačilo.

Prihodnji teden polarni mraz

V tednu, ki je pred nami, bo hladno. Večji del Evrope bo preplavljen s hladnim polarnim zrakom, ki se bo spustil proti jugu vse do osrednjega Sredozemlja.

"Od ponedeljka do prihodnje sobote lahko po Sloveniji pričakujemo suho zimsko vreme. Jutranje temperature bodo v krajih s snežno odejo padle tudi pod minus deset stopinj Celzija," napovedujejo na Arsu.

Koliko se bo ob jutrih spustilo pod ničlo, je odvisno tudi od snežne odeje, tako da bodo vremenoslovci o polarnem mrazu, ki bo zajel naše kraje, kaj več povedali prihodnji teden.

Čez dan vendarle ne bo tako hladno, temperature se bodo večinoma gibale okrog ničle.

Komentarjev 2
  • schtayerz 18:17 14.januar 2016.

    V skandinaviji je trenutno -35 in ta polarni zrak prihaja proti jugu. Zatorej je to le fraza. Ni se treba vtaknit v čisto vsako besedo!!! Ne vem, zakaj berete, če vas vse moti...negativizem na vsakem koraku!

  • drejca1 12:53 14.januar 2016.

    Polarni mraz ! Kdaj je pa pri - 10 stopinjah že polarni mraz ? Zame bi bilo polarno od - 20 naprej.