Slovenija
9 ogledov

Zver ni dal, bo Lukšič?

Kolezija že deset let propada. Ker je infrastruktura povsem uničena, kopališča n
1/7
Žurnal24 main
Kolezija. Ker je občina dobila tožbo, mora MŠŠ znova odločati o sofinanciranju kopališča.

Ljubljana. Upravno sodišče je ugodilo Mestni občini Ljubljana (MOL), ki se je pritožila zoper odločitev ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ), ker na javnem razpisu za sofinanciranje športne infrastrukture leta 2008 kopališču Kolezija ni namenilo sredstev. Na razpisu so 12 izbranim projektom razdelili 18,5 milijona evrov; od tega slabih 16 milijonov evropskih sredstev.

1,5 milijona evrov je MOL pričakovala za Kolezijo na razpisu MŠŠ leta 2008, ko ji ministrstvo pod vodstvom Milana Zvera ni dodelilo niti evra.

Znova le o Koleziji
Sodišče je zdaj Lukšičevemu ministrstvu naložilo, naj o vlogi MOL odloča znova. Na MŠŠ pravijo, da zaradi tega drugi izbrani projekti ne bodo ostali brez sredstev, saj bodo znova odločali le o Koleziji. Kdaj bo njihova odločitev znana, včeraj niso povedali.

Za Kolezijo je v letošnjem proračunu MOL predvidenih 115 tisoč evrov, v naslednjem pa le deset tisoč. “To so le osnovni zneski, ker se še nismo odločili o načinu financiranja,” pravi Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport na MOL. Dodaja, da je projekt v fazi izdelave projektne dokumentacije in da želijo letos pridobiti gradbeno dovoljenje. Nadaljnji časovni načrt bo znan, ko bodo dobili dovoljenje, pove Kolenc.

V GALERIJI SI OGLEJTE SI FOTOGRAFIJE ZAPUŠČENEGA KOPALIŠČA.

Ljubljanski župan Zoran Janković je pred kratkim napovedal, da bodo za Kolezijo verjetno še letos objavili razpis. Kolenc pojasnjuje, da bo razpisov več: “Od izbora izvajalca do izbora zasebnega partnerja, če se bomo odločili za financiranje projekta v sklopu javno-zasebnega 
partnerstva.”

Dva nova bazena
Na ruševinah Kolezije bodo sicer zgradili zunanji olimpijski bazen, pokrit 25-metrski bazen, fitnes s savno, restavracijo in medicino ter garažo, napoveduje načelnik 
oddelka za šport.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.