Slovenija
294 ogledov

Zveza potrošnikov opozarja na nov spletni nateg

Optimask zajem zaslona
Pozor: premislite pred nakupom pripomočka za masažo oči OptiMaskProOčala, ki nam bodo povrnila dober vid, opozarja zveza potrošnikov.

Sliši se dobro, a čeprav je spletna stran  v slovenskem jeziku, je domena registrirana v Panami, v registru domen pa ni podatkov o lastniku domene. Očala naj bi bila izdelana v ZDA, paket pa je poslan iz Bolgarije, opozarja Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS). 

"Zgodba z OptiMaskPro je zelo podobna zgodbam na katere smo v preteklosti že opozarjali: akcijske cene, v primeru neučinkovanja pa prodajalec zagotavlja garancijo vrnitve kupnine v celoti, številne izpovedi zadovoljnih strank in `strokovnjakov´, le še manjše število izdelkov na zalogi," poudarjajo. 

Vsakič, ko pridete na spletno stran ali jo osvežite, poseben akcijski popust velja le še 15 minut, na voljo pa je še 11 izdelkov, ki jih je, dlje kot ste na strani, vse manj, vedno pa je na voljo vsaj še eden. 

"Na ZPS smo o težavah, ki jih imajo potrošniki pri uveljavljanju vračila izdelka in povrnitve kupnine, prejeli več informacij potrošnikov. Prav tako so nas opozorili tudi na – po njihovem mnenju – zelo slabo kvaliteto izdelka. Podjetje ne odgovarja na e-sporočila. Na previdnost pri nakupu na tej spletni strani opozarja tudi tržni inšpektorat," so izpostavili na ZPS. 

Kateri so znaki za alarm

1. Neverjetno nizke cene in omejena ponudba `akcijskih´ izdelkov.

2. Ni kontaktnih podatkov: o podjetju, telefonske številke, elektronskega naslova ali lokacije, da bi podjetje lahko preverili na Google maps. S prodajalcem lahko stopimo v stik samo prek generičnega kontaktnega obrazca.

3. Domena: če pri nekem prodajalcu kupujete prvič, si vzemite čas za preverjanje domene, kdaj je bila domena registrirana in njenega lastnika na spletni strani https://whois.domaintools.com/.
V primeru, da podjetje nima sedeže v kateri izmed držav EU, vas ne ščiti zakonodaja, ki omogoča vračilo izdelka v določene roku in povrnitev kupnine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar olor
    olor 15:13 17.februar 2016.

    takšna očala pri Kitajcih stanejo malo manj kot 6€