Slovenija
42 ogledov

Zvezdi je ostal le še stečaj

V sindikatu pravijo, da je ena od bank upnic vložila predlog za stečaj tudi najv Žurnal24 main
Denarja ni. Stečajna upraviteljica je napovedala umik zadržkov do stečaja.

Kranj. V ponedeljek je potekel rok, ki ga je likvidacijska upraviteljica Nevena Tea Gorjup postavila družbi Make Up Workshop za zagotovitev sredstev za poplačilo upnikov tekstilnega podjetja Zvezda. Ker tega denarja ni bilo, je Gorjupova napovedala, da bo danes sprožila nadaljnje postopke oziroma da bo umaknila predlog ugovora zoper stečaj. Več informacij bo znanih danes, za 10. uro pa je napovedan tudi zbor delavcev.

19. aprila so zaposleni v Zvezdi SPT prenehali delati in šele po tem protestu so jim nakazali marčevsko plačo.

Zvezdna revolucija
Zaposleni v Zvezdi SPT, hčerinskem podjetju Zvezde, so 19. aprila prekinili delo in zahtevali izplačilo plače za marec. Dan pozneje so jih dobili, prav tako vodilni na SPT, je pojasnil sindikalist v Zvezdi Janez Podgorelec in dodal, da pa so pozabili na 43 zaposlenih na čakanju, ki so v dveh mesecih pred velikonočnimi prazniki dobili le po 200 evrov akontacije. “Dolgujejo jim še del plače za januar ter plače za februar, marec in april ter regres,” je povedal Podgorelec.

Prepričan je tudi, da je upraviteljica igrala igro in da je vedela, da denarja ne bo, z obljubami pa je le kupovala čas. Zato je sindikalist napovedal upor: “Nikakor ne mislim, da je rešitev nasilje, zagotovo pa bomo prijavili vodilne – tudi Gorjupovo – zaradi mobinga.

Spomnimo, da je Gorjupova v sredini aprila vložila predlog za likvidacijo podjetja, NLB Leasing Koper pa je tri dni pozneje vložil predlog za stečaj Zvezde. Gorjupova je takrat napovedala, da bo v zakonskem roku, ki se izteče ta teden, ugovarjala na predlog stečaja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.