Slovenija
57 ogledov

Zvezdi odrezali z liste

Jani Bačič Barbara Milavec
KJN. Izpadla Dedič in Rudonja; kampanjo bodo usmerili na Twitter in Facebook.

Koper. "Zgodila se je napaka in ena kandidatka je izpadla,” je zaplet, ki se jim je pripetil z neizpolnjevanjem pogoja o ženski kvoti na kandidatni listi za julijske volitve, pojasnil Jani Bačič, predstavnik liste Koper je naš (KJN). V skladu s pravili bi moralo biti na listi 30 odstotkov kandidatk. Občinska volilna komisija jim je zato "odrezala" zadnja dva izmed 30 kandidatov. To sta nogometni zvezdi Zlatko Dedič in Mladen Rudonja.
Podobno kot Bossman
Izkoristili bomo predvsem spletna orodja, kot so Twitter, Facebook in podobno, zato zakonsko predpisanih sredstev zagotovo ne bomo presegli,” je napovedal Igor Vlačič, ki skupaj s Sebastjanom Jeretičem pripravlja predvolilno kampanjo za koprskega župana Borisa Popoviča in njegovo listo KJN. “Kampanja bo podobna tisti za Petra Bossmana v Piranu, le da bo prilagojena Popoviču, ki je čisto drug tip človeka,” je še povedal Vlačič. Ob tem je dodal, da računajo, da bo Popovič v bitki za župana dosegel več kot 80 odstotkov, KJN pa v občinskem svetu več kot 60 odstotkov glasov. Drugi krog, na katerega upajo v SD in povezanih strankah, po njihovem zato odpade.

Kako kaže Popoviču
Po javnomnenjski raziskavi, ki jo je za KJN maja izvedel Interstat, bi šlo Popoviču kot županskemu kandidatu 60 odstotkov glasov, drugouvrščenemu Janezu Starmanu pa 10,8 odstotka. Za občinski svet bi jih dobrih 42 odstotkov glasovalo za KJN, 5,6 odstotka za SD, pet odstotkov za Desus, sledili pa bi glasovi za Oljko, SDS, SLS, LDS, Zares, SNS in NSi. Vzorec je obsegal 608 ljudi, od tega jih je na vprašanja odgovarjalo 519, preostali se volitev ne bi udeležili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.