Slovenija
5 ogledov

Zvon bije plat zvona

Prikaz padanja tečaja vrednosti delnice Zvona 1 od leta 2008. (Foto: Zvon Ena Ho Žurnal24 main
Družba Zvon Ena holding, ki je v posredni lasti Cerkve in ima deleže v nekaterih pomembnih slovenskih podjetjih, je imel lani 56 milijonov evrov čiste izgube.

Še leto prej je holding poslovanje končal z dvema milijonoma dobička. S težkimi likvidnimi razmerami Zvona se je nadzorni svet pod vodstvom prvega moža Gospodarstva Rast, ki je v lasti mariborske nadškofije, Mirka Krašovca seznanil že minuli teden. Zaradi sodnega sklepa o izvršbi na zahtevo Dravskih elektrarn Maribor in blokade vseh transakcijskih računov družbe so nadzorniki ugotovili, da so razmere zaostrene, zato so upravi naročili sprejem vseh potrebnih ukrepov za normalno poslovanje v najkrajšem možnem času.

 

Vseeno pa v družbi zanikajo možnost stečaja, saj ocenjujejo, da je vrednost njihovega premoženja takšna, da zadostuje za poplačilo vseh njihovih obveznosti. Zato v holdingu pospešeno iščejo kupce za svoje premoženje. Najbolj si prizadevajo odprodati deleže v T-2, razmišljajo tudi o prodaji deležev v Heliosu, Petrolu, Abanki, Cinkarni Celje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.