Šport
23 ogledov

1:0 za 1:0 19 sekund pred sireno

Vancouver Canucks in Boston Bruins so začeli veliki finale lige NHL. Ekipa iz olimpijskega mesta je zmagala z 1:0. Edini gol na tekmi pa je dosegel Raffi Torres pičlih 19 sekund pred koncem dvoboja.

Nepričakovani junak prve zmage Vancouver Canucksov v finalu lige NHL je Raffi Torres. Fant, ki je bolj znan po grdih udarcih in je letos zaradi suspenza odsedel več tekem, kot pa jih je v končnici odigral, golov ne dosega pogosto (letos le dva). In nato doseže tako zelo pomembnega! Zadel je vsega 19 sekund pred iztekom 60. minute in Boston Bruins so klonili z 0:1. "V ekipo smo ga pripeljali, ker je čustven, ker igra fizično. Ima pravi odnos do igre in veliko delovne etike. Dobro se pripravi za vsako tekmo. Potrebujemo ga, da igra, kakor igra," mu je laskal trener Alain Vigneault. V ligo NHL je prišel leta 2000, dal 112 golov, Vancouver pa je že njegovo peto moštvo.

"Torresov gol je bil enormen. V določenem trenutku sem že mislil, da bomo igrali vso noč," je dejal Roberto Luongo, ki je tako kot njegov kolega na nasprotni strani, Tim Thomas, vso tekmo branil izvrstno (prvi 36, drugi pa 34 obramb). "Te zmage smo res veseli, še posebej za Torresa, ki ne da veliko golov. Tej ekipi daje veliko, a se to ponavadi spregleda. Lepo je videti, da je tak fant končno nagrajen." Druga tekma v igri za Stanleyjev pokal bo v noči na nedeljo.

Liga NHL, veliki finale:

Vancouver Canucks : Boston Bruins 1:0 /1:0/
Torres (60)

*V poševnicah je izid v zmagah, igrata na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.