Šport
31 ogledov

11 plavalcev na evropsko prvenstvo na Dansko

damir dugonjić Reuters
Deveterici plavalcev, ki so bili že prej na seznamu selektorja, sta se na mitingu v Kranju pridružila še dva.

Tradicionalni Špelin in Vesnin memorial, ki poteka vsako leto v Kranju, je tokrat razveselil Gajo Natlačen in Žigo Cerkovnika, ki sta si v zadnjem hipu priplavala uvrstitev v reprezentanco, ki bo nastopila na evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Herningu na Danskem.

Selektor slovenske plavalske reprezentance Miha Potočnik ju je dodal na seznam, na katerem so bili že prej zapisani Tjaša Oder, Damir Dugonjić, Tjaša Pintar, Robert Žbogar, Nastja Govejšek, Tjaša Vozel, Špela Bohinc, Martin Bau in Peter John Stevens.

Dobra dva tedna pred prvenstvom je selektor Potočnik zadovoljen s formo svojih varovancev: "Nekateri so normo potrdili v zadnjem hipu, a prav vsi tekmovalci so na zadnjih dveh tekmah v Zagrebu in Kranju pokazali zelo dobro pripravljenost. V Kranju je pozitivno presenetila Tjaša Oder, ki je z nastopa v nastop nizala same vrhunske rezultate. Pozitivno je presenetila tudi Tjaša Vozel z odličnimi dosežki na 100 in 200 prsno, pa tudi mladi Govejškova in Pintarjeva držita odlično formo."

Najmočnejše slovensko orožje v boju za kolajne bo tudi tokrat Dugonjić. Selektorja skrbi le njegova pot iz ZDA, saj bo na prvenstvo prispel tik pred zdajci, kar bi mu lahko povzročalo težave z utrujenostjo. Ob njem Potočnik pričakuje še vsaj dva finalna nastopa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.