Šport
19 ogledov

147.500 $ za Eastgatovo zapestnico

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Kot smo že pisal,i je pred kratkim potekala dražba, na kateri je bivši zmagovalec Glavnega turnirja WSOP - Danec Peter Eastgate - naprodaj ponudil svojo zapestnico, ki si jo je priigral leta 2008.

Dražba, ki je potekala na spletni strani e-Bay je končana, končna cena je dosegla 147.500 $. V četrtek zvečer je zadnji ponudnik dal svojo ponudbo 147.500$, kar je bilo 116. zvišanje cene. Te vsote ni nihče presegel in tako je bila dražba pravzaprav zaključena že 22 minut pred končnim rokom, ki ga je postavil Eastgate. Zmagovalec dražbe za enkrat še ni znan, saj tega, kdo se skriva pod imenom "7****l", podjetje eBay ne bo javno objavilo.

Eastgate, ki je z zmago na turnirju leta 2008 zaslužil preko 9 milijonov dolarjev je zapestnico dal na dražbo prejšnji teden, pri čemer je iztržek od dražbe, obljubil organizaciji UNICEF za pomoč otrokom. Eastgate je letos napovedal slovo od sveta pokra, zato ga poleti ni bilo na letošnjih turnirjih serije WSOP.

Dražba je bila zanimiva tudi zato, ker je v njej sodeloval tudi naš Antanas "Tony G" Guoga. Avstralec je povedal, da želi kupiti zapestnico in jo podariti – svojemu psu kot ovratnico. Vendar se na strani eBay, iz imen žal ne da razbrati, katere ponudbe je dal Tony G, tako da ne vemo, ali bo Avstralčev pes v kratkem dobil novo ovratnico ali ne.

Platinasta zapestnica Petra Eastgate pa ni edina, ki je letos zamenjala lastnika. Na začetku leta se je tako bilo na dražbi moč potegovati za zapestnico, ki jo je z zmago na turnirju 5.000$ No Limit Holdem leta 2005 osvojil T. J. Cloutier. Zapestnico je takrat za 4.000 $ kupil Cake Poker in jo kasneje vrnila pravemu lastniku.

Kot vse kaže, pa s tem dražbe za zapestnice, za letošnje leto še niso končane, saj utegne v kratkem še ena zapestnica zamenjati lastnika. Na eBayu namreč lahko oddate svojo ponudbo za zapestnico Eskima Clarka iz leta 1999, ko je Clark na svetovnem prvenstvu dobil Razz turnir. Ponudbe so se začele pri 1.000 $, sedaj pa se je vrednost že podvojila, kar pa očitno ni toliko kot želi za njo iztržiti Clark, saj rezervacijska cena, pri kateri se je prodajalec pripravljen ločiti od zapestnice, še ni bila dosežena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.