Šport
16 ogledov

15. gol Anžeta, prihaja Muršak!

Anže Kopitar je v tej sezoni zabil že 15 zadetkov za Kralje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Los Angeles Kings so z Marcom Sturmom še boljši. Pomagal je k zmagi nad Anaheim Ducks s 4:1. A brez Anžeta Kopitarja zmag ne bi bilo. Zabil je enega od štirih golov, skupaj jih ima že 15.
Navdušil me je Kopitarjev napad, saj je dokazal, da zna dosegati pomembne zadetke in je lahko jeziček na tehtnici. V njihovih očeh je videti lakoto po uspehu., To je odlično."
Terry Murray

Po božičnih praznikih so se hokejisti v ligi NHL vrnili na led. Anže Kopitar je dosegel svoj 15. zadetek v sezoni (imel je še kar nekaj nevarnih strelov), po enega so dodali še Wayne Simmonds, Dustin Brown in Justin Williams (vse v drugi tretjini) in Los Angeles Kings so za 21. zmago na 34. tekmi sezone s 4:1 premagali večne tekmece, Anaheim Ducks. Za zmago je zaslužen tudi Marco Sturm, ki je na svoji tretji tekmi za Kralje podal za enega od golov. Pomembnost Sturma kot okrepitve je izpostavil tudi Kopitar: "Ne gre za to da bi bila Brownie in jaz počasna, a najhitrejša res nisva. Zato so Marcova hitrost in njegove drsalne sposobnosti zelo dobrodošel dodatek v naši ekipi. Kreira igro, zelo dobro igra okrog gola in ravno to potrebujemo." Zagotovo bo kmalu tudi zabijal gole (ima že šest sezon z vsaj 20 zadetki). Uspešen je bil tudi vratar Jonathan Bernier (18 obramb), potem ko je Jonathan Quick dobil prost večer.

Muršak vpoklican
Kmalu pa Anže Kopitar ne bo edini Slovenec na hokejskih ploskvah lige NHL. Zaradi poškodb so Detroit Red Wings iz Grand Rapidsov v AHL poklicali Jana Muršaka, ki bo morda debitiral že v noči na torek, ko igrajo s Colorado Avalanche. Mariborčan je v predsezoni za Rdeča krila igral zelo dobro.

Liga NHL, tekme 26. 12.:

Atlanta Thrashers : Tampa Bay Lightning 2:3 (v podaljšku)
Bogosian , Modin ; Stamkos, Lecavalier

Chicago Blackhawks : Columbus Bluejacktes 4:1
Kopecky, Sharp dva, Bolland; Brassard

St. Louis Blues : Nashville Predators 2:0
Backes dva

Minnesota Wild : Detroit Red Wings 1:4
Burns; Zetterbergm, Cleary, Draper, Holmstrom

Carolina Hurricanes : Washington Capitals 2:3
Jokinen, Ruutu; Perreault, Steckel, Ovečkin

New York Islanders : Montreal Canadiens 4:1
Comeau, Grabner, Parenteaum Wisniewski; Plekanec

New Jersey Devils : Toronto Maple Leafs 1:4
Pelley; Armstrong, Mitchell, Kulemin, Armstrong

Ottawa Senators : Pittsburgh Penguins 3:1
Fisher, Karlsson dva; Crosby

Dallas Stars : Phoenix Coyotes 0:1
Turris

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 4:1
Simmonds, Kopitar, Williams, Brown; Beleskey

Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 3:2
Tambellini, Samuelsson, Bieksa; O'Marra, Whitney

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.