Šport
18 ogledov

15. igralka sveta premočna za Polono

Polona Hercog si za letošnji nastop na Roland Garrosu zasluži vse čestitke. . (F
1/7
Žurnal24 main
Polona Hercog je s porazom v tretjem kolu proti Flavii Pennetti zaključila letošnji nastop na Roland Garrosu, za katerega si kljub vsemu zasluži vse čestitke. Srebotnikova v dvojicah uspešna v drugem kolu.
Katarina Srebotnik, nekoč najuspešnejša slovenska tenisačica, je v konkurenci dvojic napredovala v tretje kolo turnirja za grand slam v Parizu. V paru s Čehinjo Kveto Peschke je gladko premagala romunsko-ameriško navezo Edina Gallovits/Melanie Oudin s 6:0, 6:1. Srebotnikova je v posamični konkurenci izpadla že v prvem krogu, boljša je bila Čehinja Klara Zakopalova. Na odprtem teniškem prvenstvu Francije sta Kata in Kveta 12. nosilki v konkurenci dvojic. V tretjem kolu se bosta merili s šestima nosilkama, zimbabvijsko-rusko navezo Cara Black/Jelena Vesnina. Katarina Srebotnik je uspešno nastopila tudi v mešanih dvojicah. S Srbom Nenadom Zimonjićem sta v prvem krogu gladko s 6:2, 6:3 odpravila Španca Anabelo Medina Garrigues in Marca Lopeza.

Na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu so se končali nastopi vseh slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci. Potem ko so izpadli Katarina Srebotnik v prvem krogu, Blaž Kavčič in Grega Žemlja v drugem krogu, je danes v tretjem krogu izpadla tudi Mariborčanka Polona Hercog.

Italijanka Flavia Pennetta je bila enostavno boljša. Devetnajstletno teniško igralko iz Kamnice pri Mariboru je gladko odpravila v dveh nizih s 6:3 in 6:0. Štirinajsta nosilka turnirja in 15. igralka sveta je 52. igralki prepustila le tri igre, po izenačenem začetku pa je Italijanka nanizala kar devet iger zapored.

Prevladovala je z osnovne črte, zanesljivo servirala, dosegla je 30 "winnerjev" in naredila le 10 neizsiljenih napak. Medtem ko je najboljša slovenska teniška igralka Hercogova napravila kar 16 neizsiljenih napak, dve dvojni napaki, petkrat je izgubila servis, v osvojenih točkah pa je bilo 68:47 za Pennetto. Dvoboj je trajal eno uro in 12 minut. Pennetta se bo v osmini finala v nedeljo srečala s tretjo nosilko turnirja, z Danko Caroline Wozniacki, ki je izločila Romunko Alexandro Dulgheru (31) s 6:3, 6:4.

Hercogova je sicer z uvrstitvijo v tretji krog Roland Garrosa dosegla svojo najboljšo uvrstitev na turnirjih velike četverice.

V konkurenci posameznic se je v tretje kolo Roland Garrosa uvrstila prva nosilka Američanka Serena Williams, ki je gladko ugnala Nemko Julio Görges s 6:1, 6:1. Napredovale so tudi Rusinja Anastasija Pavljučenkova (29), Francozinja Marion Bartoli (13) in Rusinja Marija Šarapova (12). Gladko se je v tretji krog uvrstila štirikratna zmagovalka turnirja, povratnica na veliko sceno Belgijka Justine Henin (22), ki je odpihnila Čehinjo Klaro Zakopalovo s 6:3, 6:3. Zakopalova je napredovala v drugi krog prek Slovenke Katarine Srebotnik.

Napredovali sta tudi Slovakinja Daniela Hantuchova (23) ter ruska kvalifikantka Anastasija Pivovarova, ki je v dveh nizih odpravila 25. nosilko Kitajko Zheng Jie.

Roland Garros (Ž):

2. kolo:
Serena Williams (ZDA/1) : Julia Görges (Nem) 6:1, 6:1
Anastasija Pavljučenkova (Rus/29) : Jill Craybas (ZDA) 6:4, 6:1
Marion Bartoli (Fra/13) : Olivia Sanchez (Fra) 7:5, 6:2
Marija Šarapova (Rus/12) : Kirsten Flipkens (Bel) 6:3, 6:3
Justine Henin (Bel/22) : Klara Zakopalova (Češ) 6:3, 6:3
Anastasija Pivovarova (Rus) : Jie Zheng (Kit/25) 6:4, 6:3
Daniela Hantuchova (Slk/23) : Olga Govorcova (Blr) 7:5, 6:3

3. kolo:

Venus Williams (ZDA/2) : Dominika Cibulkova (Slk/26) 6:3, 6:4
Flavia Pennetta (Ita/14)
: Polona Hercog (Slo) 6:3, 6:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.