Šport
956 ogledov

16-letnica, ki bo kolajne osvajala tudi med člani

Eva Alina Hočevar Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije
Za 16-letno Evo Alino Hočevar boste še slišali!

Šestnajstletna Eva Alina Hočevar je na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka v italijanski Ivreji, osvojila naslov svetovne mladinske prvakinje med kajakašicami. 

Dijakinja bežigrajske gimnazije je v odlični formi, saj je na prvenstvu osvojila že tri kolajne, vnovično priložnost pa bo imela tudi v nedeljo v kanuju. Poleg zlate posamične v kajaku, za katero je poskrbela to soboto, ima s torkovih ekipnih tekem še srebrni kolajni v ekipni tekmi kajakašic do 18 let in ekipni tekmi kanuistk do 23 let.

Tokrat je Eva Alina mladinskem finalu kajakašic prikazala vožnjo, ki je bila tako izjemna, da je najbližjo zasledovalko s Slovaške prehitela za več kot tri sekunde in pol. A ne le to. Doseženi čas bi ji v konkurenci kajakašic do 23 let, kjer so na zmagovalnem odru stale dobitnice kolajn s članskih prvenstev, prinesel srebrno kolajno.

Eva Alina Hočevar | Avtor: Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije Nina Jelenc/Kajakaška zveza Slovenije

Eva Alina je hči nekdanjega izvrstnega kanuista Simona Hočevarja in vnukinja Toneta Hočevarja, ki je bil prav tako kanuist in olimpijec.

"Vedela sem, da bom morala odpeljati suvereno, če bom želela dobiti kolajno. Bilo je kar tvegano, saj sem eno kombinacijo odpeljala naravnost, ampak sem vedela, da moram to narediti. Tudi ko me je zaneslo v težave, sem vedela, da mi preostane le to, da se rešim. Ampak sem pa zelo uživala, najbolj do sedaj. Proga je bila na začetku nekoliko enostavnejša, v zadnji tretjini pa zelo zahtevna. Vse se je odločalo na tem delu, zato si moral prihraniti moč. Zelo sem vesela, da mi je uspelo. Trenutno se še ne zavedam, kaj mi je uspelo, ampak se bom kmalu," je povedala Hočevarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.