Šport
10 ogledov

17. vratca odnesla zmago Kauzerja

Svetovni prvak Peter Kauzer še nima zlate kolajne na EP. (Foto: Nina Jelenc) Žurnal24 main
Slovenski kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer je na drugi tekmi svetovnega pokala sezone v Seu d'Urgellu osvojil tretje mesto. Zmagal je Italijan Danielle Molmenti pred Švicarjem Michaelom Kurtom.

Slovenski kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer je na drugi tekmi svetovnega pokala sezone v španskem Seu d'Urgellu osvojil tretje mesto. Zmagal je Italijan Daniele Molmenti pred Švicarjem Michaelom Kurtom. Jure Meglič je bil deveti. Pri kanuistih je zmagal Čeh Stanislav Ježek, Benjamin Savšek je končal na osmem mestu.

Kauzer je v finalu odpeljal dve sekundi hitreje kot v polfinalu, napadel na vso moč, a ni bil dovolj hiter za prvo mesto. Drobna napaka na sredini proge mu je "vzela" zmago, kljub temu pa Hrastničan ne obupuje in za prihodnji teden napoveduje še boljšo vožnjo.

"Peter je imel eno napako na 17. vratcih, ki ga je stala precej časa, tam je praktično odplavala zmaga. Znova je pokazal, da je najhitrejši tekmovalec, le popolna realizacija, ki bi morala biti tehničnih napak, bi ga pripeljala na najvišjo stopničko," je Kauzerjev nastop ocenil direktor kajakaških reprezentanc Andrej Jelenc.

Podobnega mnenja je bil tudi Kauzer: "Točno vem, kje sem ga polomil. Žal ne moreš vedno zmagati. Ta proga mi je sicer zelo všeč, nanjo imam še posebej od lani lepe spomine, če ga ne bi polomil v tistih vratih, bi se lahko veselil zmage. Nekaj težav sem imel že na 11. in 12. vratih, potem sem največ izgubil na 17. in 18., na zadnji 'Niagari'. Kljub temu sem zadovoljen, gledam naprej pozitivno, saj vsako tekmo napredujem, sem malo bolj siguren."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Hrastničana, ki se danes vrača domov, že v torek čaka pot na naslednjo tekmo svetovnega pokala v Augsburg. "Tista proga mi ustreza, lani sem zmagal, zelo se veselim dirke. Vem da bodo Nemci napadli na vso moč, tudi kdo drug, ampak tam je zmeraj lepo veslat, je podobno vzdušje kot tukaj v Seuu, tako da se veselim naslednjega konca tedna," je še dejal Kauzer.

Jure Meglič je bil danes v finalu pol minute počasnejši od polfinalne dirke, kljub temu se je z devetim mestom prebil med deseterico najboljših. Benjamin Savšek je v finalu na progi "vknjižil" dve kazenski sekundi, potem ko je bil prejšnji teden drugi, se je moral tokrat zadovoljiti z osmim mestom. Z veliko prednostjo je zmagal Čeh Stanislav Ježek.

Blizu finala je bila pri kajakašicah še Urša Kragelj, vendar pa so ji sodniki naknadno dosodili pribitek 50 sekund zaradi nepravilno odpeljanih vrat, tako da se je morala zadovoljiti z 29. mestom, Nina Mozetič je bila 20. Brez finala so med kanuisti ostali še Jure Lenarčič, ki je bil 17., Anže Berčič s 23. mestom ter Simon Hočevar z 29. Dejan Kralj in Hočevar sta med dvojci s 14. mestom prav tako ostala brez finala, v današnjih polfinalih pa sta pri kajakaših izpadla še Janoš Peterlin in Kralj. Prihodnji konec tedna bo za slalomiste tekma svetovnega pokala v Augsburgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.