Šport
105 ogledov

18-letna Slovenka za las ob nastop na glavnem turnirju

Kaja Juvan
Juvanovi spodrsnilo na zadnji kvalifikacijski oviri.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se ni prebila na glavni turnir odprtega prvenstva Francije v Parizu. Od 18-letne Ljubljančanke je bila v tretjem krogu kvalifikacij turnirja z nagradnim skladom 42,66 milijona evrov boljša Američanka Bernarda Pera. Prva nosilka kvalifikacij je po dvournem dvoboju slavila s 6:4, 1:6 in 7:6 (1).

Juvanova, 21. nosilka kvalifikacij ter 132. igralka na lestvici WTA, je bila v prvem krogu kvalifikacij slovitega pariškega turnirja boljša od Švedinje Susanne Celik s 6:1 in 6:0, v drugem pa je premagala Američanko Cori Gauff s 6:3 in 6:3.

Slovenske barve na letošnjem drugem turnirju za grand slam bodo v posamični konkurenci zastopali Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović, Polona Hercog, Aljaž Bedene in Blaž Rola.

Zidanškova se bo v prvem krogu pomerila z Belgijko Elise Mertens, Jakupovićevo čaka obračun z eno od kvalifikantk, Hercogovo pa dvoboj z Belorusinjo Aleksandro Sasnovič. Hrvat Borna Ćorić je tekmec Bedeneta v uvodnem krogu, nasprotnik Role, ki se je na glavni turnir prebil prek kvalifikacij, pa še ni znan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.