Šport
37 ogledov

18 tujih športnikov nikoli ni zapustilo Londona

Olimpijske igre London 2012 Profimedias
Notranje ministrstvo Velike Britanije je danes potrdilo, da športniki ne želijo zapustiti države in so se zaenkrat uspešni izogibali deportacije.

Med olimpijskimi igrami v Londonu leta 2012 je več tisoč športnikov prejelo začasna dovoljenja za prebivanje v Veliki Britaniji. 18 športnikov pa do danes ni zapustilo države. 

"Ves svet se nam smeji, ker nam ni uspelo v treh letih izgnati neleganih imigrantov, ki so med olimpijskimi igrami prišli v našo državo. Neupravičeno so ti športniki zaprosili za azil, sedaj pa se jih ne znamo znebiti," je povedal britanski politik Philip Davies.

82 prošenj za azil

Med in po olimpijskih igrah je britanski urad za imigracijo prejel 82 prošenj za azil športnikov, trenerjev in navijačev. Politični azil je prejelo 54 prosilcev, v veliki večini so bili prebivalci Slonokoščene obale, Gvineje, Konga, Eritreje, Kameruna in Sudana.

Leta 2013 je bilo v državi še 21 športnikov in trenerjev, ki so bili "pogrešani" in jim oblasti niso podelili status političnega emigranta. Tri trenerje so medtem že našli in izgnali. 18 športnikov pa še iščejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.