Šport
18 ogledov

19-letnik priigral štiri gole Bostona

Boston je slavil s 3:1 in skupno vodi s 3:2. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Novinec v dresu Boston Bruinsov, center Tyler Seguin, je zadel dvakrat in še podal za dva zadetka in njegovo moštvo je prekinilo niz osmih zmag Tampe Bay Lightningov. 6:5 za 1:1 v zmagah.

"On je bil razlog, da smo nocoj zmagali," je povedal Brad Marchand. "Pokazal je, da lahko postane izjemen hokejist, da bo eden najbolj nevarnih v ligi." Govora je o 19-letnem novincu iz Ontaria Tylerju Seguinu, ki je poskrbel za štiri zadetke Boston Bruinsov. Tako so s 6:5 premagali Tampo Bay Lightninge in izid v zmagah v finalu vzhodne konference lige NHL izenačili na 1:1. Seguin je že na sobotni prvi tekmi dal gol in imel eno podajo, medtem ko proti Montreal Canadiensom in Philadelphii Flyersom sploh ni igral. "Dva tedna sem bil prost in sem trdo treniral. Delal sem na napadu in hitrosti v nevtralni tretjini."

Tako se je zdaj zgodila tekma njegovega prodora. "Tylerja sem videl na treningih … nisem bil presenečen, da je izkoristil priložnosti," je dejal vratar Bostona Tim Thomas. Seguin ostaja na realnih tleh: "O prihodnosti ne razmišljam. Zdaj želim izkoristiti to priložnost." Ne nazadnje ga je pohvalil tudi trener Claude Julian. "Tyler je bil res zelo, zelo dober. Igral je z veliko samozavesti. Čakal je na svojo priložnost in jo zdaj izkoristil."

Liga NHL, finale konferenc:

Vzhod

Boston Bruins : Tampa Bay Lightning 6:5 /1:1/
Horton, Seguin dva, Krejči, Ryder dva; Hall, St. Louis, Lecavalier, Stamkos, Moore 54

Zahod

V noči na četrtek:
Vancouver Canucks – San Jose Sharks /1:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.