Šport
60 ogledov

20 let premora, zdaj v boju za zlato

Martina Hingis, Timea Bacsinszky Profimedias
V finalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru bosta med teniškimi ženskimi dvojicami zaigrali Švicarki Martina Hingis in Timea Bacsinszky.

Švicarka Martina Hingis se je na olimpijske igre vrnila po 20-letni odsotnosti, nazadnje je nastopila v Atlanti 1996, in takoj prišla do boja za zlato kolajno. S soigralko Timeo Bacsinszky se bo za zlato pomerila z Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino.

Rusinji sta v prvem polfinalu premagali Čehinji Lucio Šafarovo/Barboro Strycovo s 7:6 (7) in 6:4, Švicarki pa prav tako Čehinji Andreo Hlavackovo in Lucio Hradecko.

Hingisova je v svojo karieri med posameznicami osvojila pet turnirjev za grand slam, kar 209 tednov pa je bila skupno prva na WTA računalniški lestvici. Leta 2002 se je pri 22 letih prvič upokojila zaradi številnih poškodb, osvojila je 40 posamičnih turnirjev in 36 v konkurenci dvojic. Po številnih operacijah se je vrnila leta 2006 in se povzpela do številke 6 na svetu, osvojila je tri posamične turnirje. Nov zaključek kariere je sledil novembra 2007 po mesecih poškodb in padcu na dopinškem testu, ko si je prislužila dvoletni suspenz.

Julija 2013 je sledila zadnja vrnitev, Hingisova se je posvetila le igri v dvojicah. Po sodelovanjih s  Danielo Hantuchovo, Sabine Lisicki in Flavio Pennetto so pravi uspehi prišli po sodelovanju s Sanio Mirzo. Z Indijko sta osvojili tri zaporedne naslove na grand slam turnirjih - Wimbledon 2015, New York 2015 in Melbourne 2016. Zdaj na olimpijskih igrah uspešno sodeluje z rojakinjo Bacsinszky. Čez dober mesec bo Hingisova dopolnila 36 let.

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 11:09 13.avgust 2016.

    Švicarka Marina Hingis in Indijec Leander Paes že vrsto let tekmujeta v mešanih dvojicah.Letos sta osvojila grand slam v Parizu,lani pa grand slam v Wimbledonu.