Šport
22 ogledov

200. zmaga Lundqvista je poraz Kopija

Lundqvist je po šestih zaporednih porazih zdaj s svojimi soigralci dosegel drugo Žurnal24 main
Ni lepšega, kot če svojo jubilejno zmago dosežeš zaradi svoje dobre igre. Henrik Lundqvist je svojo 200., potem ko je ubranil kazenski strel Anžetu Kopitarju. Lepo zanj, ne pa tudi za slovenske ljubitelje hokeja.

Hokejisti Los Angeles Kingsov so ponoči v New Yorku po izvajanju kazenskih strelov izgubili na gostovanju pri moštvu Rangers s 3:4. Prav Anže Kopitar bi v zadnji seriji izvajalcev kazenskih strelov lahko podaljšal upanje za Kralje, a je domači vratar Henrik Lundqvist njegov strel ubranil. Kopitar je v rednem delu vknjižil podajo za izenačujoči gol na 2:2, ko je zadel Matt Greene. Podaljšek je za Los Angeles zagotovil Dustin Brown le slabi dve minuti in pol pred koncem, Brown pa je za ekipo iz Kalifornije zadel tudi že v prvi tretjini.

Moštvo Jana Muršaka, Detroit Red Wings, je s 6:2 odpravila Tampo Bay Lightning. Muršaka vnovič ni bilo na seznamu  igralcev, kar dvakrat pa je za zmagovalce zadel Rus Pavel Dacjuk.

Pri izvajanju kazenskih strelov sta za New York v prvi in drugi seriji zadela Eric Christensen in Matts Zuccarello. Pri Kraljih pa je bil v prvi seriji nenatančen Michal Handzuš, a jih je v igro vrnil Jarret Stoll. Ko je zgrešil Wojtek Wolski, je imel Kopitar možnost, da poravna in izsili novo serijo izvajanja kazenskih strelov, vendar je bil vratar Lundqvist spretnejši. "To je bila tekma vzponov in padcev. Niso se predali. Vesel sem za ti dve točki. Sta edini pomembni ta hip," se s svojim dosežkom sploh ni obremenjeval sloviti vratar.

"Nesrečno smo izgubili na koncu. Kazenski streli so 70 odstotkov loterije. Včeraj smo proti Columbusu zmagali, danes izgubili, vseeno pa dobili točko, kar je dobro. Ampak drugič bo treba še bolj stisniti v obrambi in v napadu dati še kakšen gol več, da bomo osvojili dve točki. Danes sem imel malo smole in zadel vratarja v rob rokavice," je razočarano povedal Kopitar, pohvalil Lundqvista ter dodal, da je z mislimi že na sobotni tekmi proti moštvu Islanders na Long Islandu v New Yorku. Los Angeles si z osvojeno točko deli šesto mesto na zahodu s še tremi ekipami, za tretjim in četrtim zaostaja za dve točki, zato bo obračun v soboto še toliko bolj pomemben v boju za končnico. Kopitar pa se bori tudi za visoko uvrstitev na lestvici strelcev, kjer je po današnji podaji po 17 golih in 38 asistencah s skupno 55 točkami na 13. mestu.

Liga NHL, tekme 17. 2.:

Edmonton Oilers : Montreal Canadiens 4:1
Hemsky dva, Eberle, Jones; Halpern

Nashville Predators : Vancouver Canucks 3:1
Erat, Spaling, Fisher; Sedin

Tampa Bay Lightning : Detroit Red Wings 2:6
Hedman, Downie; Datsyuk dva, Cleary, Kronwall, Abdelkader, Helm

New York Rangers : Los Angeles Kings 4:3 (po kazenskih strelih)
Callahan, Gaborik, Anisimov, Zuccarello; Brown dva, Greene

New York Islanders : Boston Bruins 3:6
Tavares dva, Bailey; Wheeler, Recchi, Campbell, Krejci, Seguin, Lucic

San Jose Sharks : Washington Wizards 3:2
Pavelski, Clowe, Heatley; Ovečkin, Backstorm

Phoenix Coyotes : Atlanta Trashers 4:3
Belanger, Doan, Koprikoski, Hanzal; Thorburn, Ladd, Peverly

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.