Šport
22 ogledov

215 cm visoki Nizozemec za ACH

Oranžni dres ACH Volleyja bo v naslednji sezoni oblekel Van Dijk. (Foto: Dejan M Žurnal24 main
Da bi bili tudi v naslednji sezoni konkurenčni na evropski sceni, so pri ACH Volleyju poiskali novo okrepitev. Pridružil se jim bo nizozemski odbojkar, 215 cm visoki Kay van Dijk.

Odbojkarsko moštvo ACH Volley je v teh dneh svoje vrste okrepilo še z enim igralcem, 215 centimetrov visokim Nizozemcem Kayem van Dijkom. Šestindvajsetletnik je bil nazadnje član italijanskega Loreta, pred tem pa je zastopal barve moštev korejskega LIG Greaters in belgijskega Nolika. Za nizozemsko reprezentanco je zbral 89 nastopov. Van Dijk, ki bo igral na mestu korektorja, je v okviru Lige prvakov v sezoni 2007/08 z ekipo Nolika že nastopil v ljubljanski dvorani Tivoli.

"Veseli smo, da nas je okrepil igralec, ki prihaja iz odbojkarsko izjemno razvite države in ima izkušnje iz najmočnejše lige na svetu. Prepričani smo, da bo skupaj z Alenom Šketom tvoril močan korektorski par, ki se bo uspešno dopolnjeval v dolgi sezoni, ki nas čaka," je povedal predsednik blejskega kluba, ki igra v odbojkarski Ligi prvakov, Rasto Oderlap.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.