Šport
7 ogledov

2.500 evrov za pot v Halifax

Slovenska reprezentanca je 18. Žurnal24 main
Hokejska zveza Slovenija je pristala na zahteve igralcev, ki so v sredo zvečer v Mariboru le podpisali pogodbe. Vsak bo a pot v kanadski Halifax prejel po 2.500 evrov bruto.
 

Preberite še ...

Odločitev bo padla v četrtek
Risi grozijo, tiskovka odpovedana

Letošnje nadaljevanje vsakoletne farse med Hokejsko zvezo Slovenije (HZS) in slovenskimi reprezentanti je veraj dobilo epilog. Na HZS so vzeli kredit za izplačilo nagrad, igralci pa so pred odhodom na Slovaško le podpisali pogodbe. Očitno pa je, da zaupanje med obema stranema ni ravno visoko.

 

Ogrožena sanacija?

Damjan Mihevc meni, da višina nagrad lahko ogrozi sanacijo dolga HZS: “To so zdaj višji zneski od predvidenih. Vse bo treba ponovno izračunati. Ko sem prevzel vlogo predsednika, sem podedoval 1,5 milijona evrov dolga, s temi novimi elementi pa je vprašanje, ali bo sanacija uspešna.”

Brez dnevnic, a z žepnino
“Igralcem smo izpolnili vse zahteve, ki so jih imeli. Šli smo jim na roke in jim poslali pogodbo v Maribor po faksu, vendar je niso želeli podpisati. Če bi to storili do druge ure, bi izplačilo prišlo že danes, tako pa ga bodo dobili šele jutri,” je povedal predsednik HZS Damjan Mihevc . Skupno bodo risi za pot v Kanado prejeli 2.500 evrov bruto. Vsak reprezentant bo pred odhodom na SP zdaj prejel po 1.140 evrov (akontacija nagrade) v zameno za dnevnice, preostalih 1.360 evrov bo plačanih pozneje. Za obstanek med elito bodo reprezentantje nagrajeni še s po 1.200 evri, za uvrstitev med dvanajsterico najboljših pa bo na njihove račune nakazanih še po 2.400 evrov.

Grafika pove vse. © Sportnet

 
 

Pomagala bo tudi država

80 tisoč evrov bo HZS dobila tudi iz proračuna države. Na zvezi ta denar pričakujejo šele konec maja.

Vse je urejeno
“Res je, da so nam po faksu poslali pogodbo, vendar nepodpisano. Teh igric smo imeli dovolj, zato smo se odločili počakati. Želeli smo predvsem, da nas jemljejo kot enakopravnega partnerja. Pravo pogodbo smo naposled le dobili in smo jo tudi podpisali. Ta je v štirinajstih dneh prvi tudi takšna, kot smo se že prej dogovorili. Zdaj je vse urejeno, ob deveti uri zjutraj pa bomo odpotovali na Slovaško,” je sinoči povedal Tomaž Razingar . Ta je še menil, da zapleti niso vplivali na moralo igralcev, vendar pa priznava, da vsakoletna nesoglasja mečejo slabo luč na slovenski hokej: “Škoda je, da se je vsa ta zmeda reševala skozi medije. Mi smo to želeli rešiti že pred prvenstvom. Žal je to že stalnica. Z uspehi Olimpije in Jesenic je hokej znova postal pravi slovenski šport in res je škoda, da se te reči rešujejo na takšen način.”

Sašo Udovič meni, da si hokejisti zaslužijo še več. © Boštjan Tacol

 
Si hokejisti zaslužijo 2.500 za SP?
Marko Milič , 31-letni košarkar Uniona Olimpije, meni: "Ta znesek ni tako velik, da si ga hokejska zveza ne bi mogla privoščiti. Saj ta tudi služi na račun hokejistov, zato menim, da si ga zaslužijo, čeprav se v reprezentanci igra zaradi časti in ne zaradi denarja." Nekdanji nogometni reprezentant Sašo Udovič pa pravi: "Ta denar si naši hokejisti zaslužijo, menim celo, da si zaslužijo več. Tudi ta premija, o kateri se pogajajo s hokejsko zvezo, se mi zdi premajhna, saj bi si za obstanek v elitni skupini svetovnega hokeja zaslužili več." Za mnenje o nagradah hokejistov na SP pa smo povprašali še nekdanjega veslača Janija Klemenčiča : "Ta denar si stoodstotno zaslužijo. Sloveniji delajo zares veliko reklamo, večjo kot vsak politik, ki dobi precej več denarja. Menim, da se v Sloveniji premalo vlaga v najboljše športe."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.