Šport
14 ogledov

29 strelov in 7 golov Portugalcev

Dvakrat je korejskega vratarja Rija premagal Tiago, po enkrat pa so za Portugals
1/36
Žurnal24 main
V skupini G so Portugalci ponižali Severno Korejo. Prvi polčas se je končal z 1:0, nato pa je azijska ekipa omagala in prejela še šest golov. Po 29 strelih so Portugalci zmagali s kar 7:0.
Vse tekme tega SP s komentarjem v živo in podrobne statistike lahko spremljate tukaj.

V drugem kolu skupine G sta si nasproti stali reprezentanci Portugalske in Severne Koreje. Slednji so iskali presenečenje in maščevanje iz SP 1966. Takrat je Portugalska v 25. minuti izgubljala z 0:3, ob koncu pa je zmagala s 5:3, pri čemer je Eusebio zadel štirikrat. 44 let kasneje se je tekma v Capetownu začela pred 60 tisoč navijači, v dežju in tudi v živo na malih ekranih v Severni Koreji.

Poglejte, kako so Portugalci zabili kar sedem golov.

Spremljali smo enega najbolj dinamičnih in odprtih začetkov tekem na tem prvenstvu. V uvodnih 25 minutah so si polpriložnosti sledile na eni in drugi strani, Carvalho je v sedmi minuti celo zadel vratnico. Portugalci so sicer imeli premoč v posesti in več strelov (60-odstotkov, 5:3), a Korejci so bili povsem enakovreden nasprotnik z nekaj nevarnimi streli z razdalje. Prvi gol je padel v 29. minuti, ko je natančno podajo mimo korejske obrambe v kazenski prostor poslal Tiago, tam pa je Meireles neubranljivo zadel za vodstvo 1:0. Pred odmorom so želeli Portugalci prednost povišati: predložki v kazenski prostor in nekaj strelov na gol si je v zadnjih osmih minutah sledilo po tekočem traku.

Lestvica skupine G:
1. Brazilija 6
2. Portugalska 4
3. Slonokoščena obala 1
4. Severna Koreja 0

Drugi del so Korejci začeli dobro in si pripravili nekaj polpriložnosti, nakar je sledila čista ofenziva Portugalcev. Med 54. in 60. minuto so zadeli kar trikrat in to vselej na enak način. Izvedli so hiter protinapad po boku, podali v sredino v kazenski prostor in nato neubranljivo streljali. Za 2:0 je zadel Simao, za 3:0 Almeida in za 4:0 Tiago. Pet minut kasneje se je podobna priložnost ponudila še Ronaldu, a je streljal meter mimo gola. Korejci so bili razbiti, povsem so omagali, Portugalci pa so še kar napadali in napadali. To je bila prava poezija napadalnega nogometa: 29 strelov na gol Portugalcev in sedem zadetkov. V zadnjih 10 minutah so namreč zadeli še Liedson, Ronaldo in drugič Tiago.

SP v nogometu, skupina G, 2. kolo:

Portugalska : Severna Koreja 7:0 (1:0)
Meireles (29), Simao (53), Almeida (56), Tiago (60, 89), Liedson (81), Ronaldo (87)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.