Šport
16 ogledov

3. kolo Kavčiču prinaša Djokovića!

Lani je Blaž Kavčič v Parizu obstal v drugem kolu, letos želi v tretjega. (Foto: EPA
V Parizu so izžrebali pare prvega kola OP Francije. Blaža Kavčiča čaka Ernests Gulbis. Če se prebije v tretje kolo, bo bržkone igral z Novakom Djokovićem. Polona Hercog je dobila Olivio Sanchez.

Najboljša slovenska teniška igralca Polona Hercog in Blaž Kavčič sta dobila tekmeca v prvem kolu OP Francije. Hercogovi je žreb za uvodni dvoboj Roland Garrosa namenil 143. igralko z lestvice WTA, domačinko Olivio Sanchez, Kavčič pa se bo pomeril z Latvijcem Ernestsom Gulbisom, ki je ta čas na 85. mestu ATP.Če Kavčiču uspe, bi utegnil v drugem kolu igrati z Argentincem Juanom Martinom del Portom, v tretjem pa s Srbom Novakom Djokovićem. Zdi se, da ima (vsaj na papirju) lažje delo Hercogova, ki bi se ob uvrstitvi v tretje kolo bržkone pomerila z lansko zmagovalko Italijanko Francesco Schiavone.

Kavčič, ki je ta teden z 79. mestom dosegel rekordno uvrstitev kariere na jakostni lestvici, se z Gulbisom (februarja letos je bil že 21. igralcec sveta) še ni pomeril, zato pa sta proti Latvijcu septembra 2009 v Jurmali zaigrala Grega Žemlja in Luka Gregorc v okviru druge evroafriške skupine Davisovega pokala; Gulbis je dobil oba posamična dvoboja, k zmagi Latvije s 3:2 pa je prispeval točko tudi v dvojicah. Hercogova, ki je na 55. mestu lestvice WTA, se bo najprej pomerila s skoraj 100 mest nižje uvrščeno Sanchezovo, s katero je doslej v karieri igrala že petkrat in v zmagah vodi s 3:2.

Številka 1 ženskega tenisa Danka Caroline Wozniacki se bo uvodoma pomerila z japonsko veteranko Kimiko Date-Krumm, druga nosilka Belgijka Kim Clijsters z Belorusinjo Anastazijo Jakimovo. Branilka naslova Italijanka Francesca Schiavone, ki je letos peta nosilka, se bo najprej pomerila z Američanko Melanie Oudin. Branilec naslova Španec Rafael Nadal bo začel lov na rekorden šesti naslov - prav toliko jih ima tudi legendarni Šved Björn Borg - v Roland Garrosu proti Američanu Johnu Isnerju. Njegov možni četrtfinalni nasprotnik bi lahko bil peti nosilec Šved Robin Söderling, edini igralec, ki mu je do zdaj uspelo premagati Nadala na pariškem pesku. Leta 2009 je namreč Španec izgubil proti Söderlingu v četrtem kolu.

Drugi potencialni četrtfinalni dvoboji so: drugi nosilec Srb Novak Djoković - to sezono ima rekorden izkupiček 37:0 - proti šestemu, Čehu Tomašu Berdychu, 16-kratni zmagovalec grand slamov Švicar Roger Federer proti sedmemu nosilcu Špancu Davidu Ferrerju in četrti nosilec Škot Andy Murray proti polfinalistu 2009, Avstrijcu Jürgenu Melzerju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.