Šport
14 ogledov

3 novi člani z WSOP zapestnicami

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
V petek je elitna skupina dobitnikov WSOP zapestnic dobila 3 nove člane, saj so Shawn Busse, Michael Linn in Chance Kornuth ugnali konkurenco vsak na svojem turnirju in tako prišli do želenega kosa nakita.

Na Turnirju #53 je Greg Mueller želel ponoviti svoje lanskoletno slavje, a je pot do nove zapestnice končal že prvi dan turnirja, danes pa se je začel tudi eden bolj pričakovanih turnirjev letošnjega prvenstva – 25.000 $ No-Limit Hold'em.

Turnir #47: 1.000 $ No-Limit Hold'em
Po štirih dneh igre in 3.127 izločitvah smo naposled le dobili ime zmagovalca tega turnirja, kar je po zmagi na Owenom Crowom postal Shawn Busse.
Busse je za zmago v heads-up delu turnirja pravzaprav potreboval le dve igri. V prvi so njuni žetoni romali v igro na flopu {8-Hearts}{5-Hearts}{5-Spades}, kjer je prvi zarinil Busse, Crowe, ki je v rokah držal {J-Hearts}{9-Hearts}, pa je najprej povedal, da ima nasprotnik zagotovo v rokah ase, a da mora njegovo stavo vseeno izenačiti. Busse je nato res pokazal par asov, kar je zadoščalo za zmago, potem ko Crowe ni uspel dokončati svoje vlečke barve. A nekaj žetonov mu je še ostalo, vendar so tudi ti le nekaj trenutkov kasneje romali v igro. V zadnji igri večera je tako Crowe zarinil kar na slepo, tudi Busse pa je njegovo stavo izenačil, ne da bi sploh pogledal svoje karte. Crowe je nato obrnil {5-Hearts}{3-Hearts}, Busse pa {A-Hearts}{4-Spades}, kar je, potem ko so skupne karte {7-Spades}{7-Clubs}{3-Diamonds}{6-Hearts}{6-Spades} zgrešile oba igralca, zadostovalo za zmago, zapestnico in 485.791 $ nagrade.

Turnir #49: 1.500 $ No-Limit Hold'em
Kako sploh lahko izgubiš turnir, če pa te ves čas s finalne mize s tribun spremlja tvoj stric Barry Greenstein? Michael Linn na to vprašanje verjetno ne bi znal odgovoriti, saj je naravnost dominiral na finalni mizi tega turnirja in si, potem ko je pred očmi svojega strica ugnal še Tylorja Larkina, priigral svojo prvo zapestnico in 609.493 $. Larkin se je dobro upiral več kot eno uro, a je na koncu moral podpisati kapitulacijo, potem ko se je v zadnji igri s {Q-Hearts}{J-Spades} zaletel v Linna z {A-Hearts}{2-Clubs}. Skupne karte {6-Clubs}{10-Diamonds}{2-Spades}{7-Diamonds}{4-Hearts} so nato le še potrdile Linnovo zmago in turnirja je bilo naposled vendarle konec.

Turnir #50: 5.000 $ Pot-Limit Omaha
Chance Kornuth
je postal zadnji zmagovalec današnjega tekmovalnega dne, potem ko je v heads-up delu Turnirja #50 ugnal Kevina Boudreau-ja in si tako priigral svojo prvo zapestnico in 508.090$ nagrade. Njun dvoboj je bil še toliko bolj ognjevit, saj sta si bila fanta v laseh že od samega začetka finalne mize, ko je Boudreau v eni od iger celo pritisnil na odgovorne, češ naj Kornutha vendarle prisilijo v odločitev, a ga je vodja turnirja gladko zavrnil. Od te točke dalje, je šel vsak obračun teh dveh nasprotnikov na nož. Do končne odločitve je prišlo po dobre pol ure heads-up igre, ko je na flopu {2-Hearts}{8-Clubs}{J-Diamonds}, Kornuth zarinil s {Q-Clubs}{9-Diamonds}{8-Hearts}{6-Hearts}, njegovo stavo pa je Boudreau s {K-Clubs}{K-Hearts}{4-Spades}{A-Spades} dokaj hitro izenačil. A če je bil Boudreau tu še v prednosti, se je vse spremenilo, ko je na mizi pristala {8-Spades}. Izzivalec je vendarle še lahko upal na zmago, a mu ta tokrat očitno ni bila usojena, saj ga je zadnja skupna karta zgrešila in naslov je pripadel Kornuthu.

Turnir #51: 3.000 $ Triple Chance No-Limit Hold'em
Po koncu današnjega igralnega dne ostaja v igri za zmago na tem turnirju le še 12 igralcev, na čelu katerih je Jon Eaton, ki je v dveh dneh igre zbral kar 1.678.000 žetonov. Edini, ki je še prešel milijonsko znamko, je Frank Rusnak, ki pa bo v zadnji dan vseeno vstopil z velikim zaostankom za vodilnim, prav tako pa jutri težko delo čaka težkokategornike Willa Faillo, Tada Jurgensa in Tommya Vedesa.
A če se je tem zvezdam vsaj uspelo prebiti v zadnji dan turnirja, ta dosežek ni uspel asom, kot so Alexander Kravchenko, Gavin Griffin, Johnathan Plens, Amit Makhija in Jordan Morgan.


Turnir #52: 25.000 $ No-Limit Hold'em Six Handed

Po dolgem dnevu 6-handed Hold'em igre je svoje žetone v vrečke pospravljalo le 78 od 191 igralcev, ki so začeli turnir. Najbolj uspešna sta bila danes zagotovo Jason Sommerville in Alexander Gruibem, ki pa pravzaprav nista storila še ničesar. Jutri ju namreč čaka še en zelo naporen dan, ki ga bosta morala uspešno prekrižariti, če se bosta želela uvrstiti med 18 najboljših, ki bodo na koncu v svoje žepe pospravili svoj delež nagradnega sklada.
Prvi dan je uspelo preživeti tudi asom, kot so Isaac Haxton, Daniel Negreanu, John Juanda, Frank Kassela, Vanessa Rousso, Sorel Mizzi, Barry Greenstein, Scott Seiver in Phil Galfond, medtem ko so med žrtvami prvega dne med drugim končali tudi Tom Dwan, Lex Veldhuis, Faraz Jaka, Ville Wahlbeck ter Chris Moorman.

Turnir #53: 1.500$ Limit Hold'em Shootout
Od zadnjega shootout turnirja je preteklo že kar nekaj časa, zato se je danes prilegel en tovrstni turnir, ki pa je bil na žalost v Limit Hold'em igri, kar pomeni da smo morali na končne razplete, tokrat počakati nekoliko dlje, kot bi to morali storiti ponavadi. Med nastopajočimi je bilo tudi tokrat kar nekaj znanih obrazov, vključno z lanskoletnim prvakom Gregom Muellerjem, ki je prišel na turnir zgolj z mislijo na ubranitev svojega naslova, a se je moral nato posloviti po vsega nekaj urah igre. Nobeno presenečenje ni, da je svojo mizo gladko dobil specialist za Limit Hold'em Terrence Chan, drugi dan turnirja pa mu bodo družbo delali tudi Pat Pezzin, Marcel Luske, Theo Tran in Jonathan Little. Skupaj se bo jutri za mize vrnilo 64 tekmovalcev, ki se bodo pomerili na 8 mizah in ko bodo jutri podeljene še zadnje karte, bo znana zasedba sobotne finalne mize tega turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.