Šport
14538 ogledov

"30 let je mučil in zlorabljal dekleta"

John Geddert Profimedia
Žrtev spolne zlorabe pravi, da ji samomor storilca ni prinesel nobenega zadoščenja.

Nekdanji trener ameriške ženske olimpijske reprezentance v gimnastiki, 63-letni John Geddert, ki ga je državno tožilstvo v Michiganu obtožilo spolne zlorabe, trgovine z ljudmi in drugih zločinov, je v četrtek storil samomor.

V luči "tragičnega konca tragične zgodbe", kot je razplet dogodkov opisala pravosodna ministrica omenjene zvezne države Dana Nessel, se je odzvala ena izmed njegovih žrtev Sarah Klein.

geddert | Avtor: Epa Epa
"Več kot 30 let je mučil in zlorabljal mlada dekleta, vključno z mano, zdaj pa se je še izognil pravici. Geddert je bil narcisoiden nasilnik. Krivdo bi morali nositi tudi tisti, ki so mu omogočali njegova grozodejstva in dopuščali, da je ostal na položaju trenerja. To so visoki predstavniki ameriške gimnastične zveze, olimpijskega in paraolimpijskega komiteja," je smrt nekdanjega trenerja pospremila Kleinova.

"Večjega priznanja krivde, kot je njegov samomor, ne bi mogli dobiti. To je bilo poslednje dejanje narcisoidnega človeka, ki je želel krojiti svojo usodo. Vedno je bil nad zakonom, pravila zanj niso veljala. Odločitev, da si vzame življenje, je poslednja žalitev za vse njegove žrtev. Njegova smrt mi ni prinesla nobenega zadoščenja," je dodala nekdanja gimnastičarka.

Komentarjev 1
  • romy 09:59 04.marec 2021.

    Kura,ko te je božal,lizal...,pa ti je pasalo,takrat bi se zganila in ga prijavila! Ajaa,m ogoče pa potem ne bi imela kariere...