Šport
9 ogledov

33. zmaga Kraljev

Anže Kopitar je dvakrat streljal na nasprotnikov gol, obakrat neuspešno. Žurnal24 main
Anže Kopitar se je veselil 33. zmage hokejistov Los Angelesa v sezoni. Kralji so na gostovanju premagali Edmonton z 2:1, Hrušičan pa k zmagi ni prispeval zadetka ali podaje.
Los Angeles je na tekmi v Edmontonu vse rešil že v uvodnih štirih minutah, ko sta za hokejiste iz Kalifornije zadela Aleksander Frolov in Wayne Simmonds, ki je bil tudi podajalec pri prvem golu. Ob koncu druge tretjine je častni gol za Edmonton, ki je imel v zadnjih dveh delih veliko premoč na igrišču, dosegel Fernando Pisani. O premoči Edmontona v drugi in zadnji tretjini priča razmerje strelov na gol, ki je bilo 33:15 za Edmonton, skupaj pa 39:29. Premoč gostiteljev pa je bila jalova, saj je vse njihove napade uspešno zaustavljal vratar Los Angelesa Jonathan Quick, ki je zbral kar 38 obramb.

Najpomembnejšo zmago večera pa je dosegla Philadelphia, ki je z 2:1 ugnala Florido. Tekmo je v 48. minuti odločil Jeff Carter, ki je svoji ekipi zagotovil odločilni točki za predčasno uvrstitev v končnico. Obenem je Philadelphia dosegla 43. zmago v sezoni in že dosegla boljši izkupiček v rednem delu kot v lanski. Na vzhodu imajo ob Philadelphii nastop v končnici že zagotovljen tudi hokejisti New Jerseyja, Pittsburgha, Bostona, Washingtona in Caroline. Omeniti velja tudi tekmo med Carolino in moštvom New York Islanders, ki so ga gostitelji dobili kar z 9:0, kar tri gole na tekmi pa je dosegel Eric Staal. Statistično pomembno zmago je dosegel tudi Pittsburg na gostovanju v Tampi. Sidney Cosby je na tekmi dosegel dva gola in presegel mejo stotih točk v sezoni (101). Več kot sto točk je zbral tudi Jevgenij Malkin, s čimer ima Pittsburg prvič po sezoni 1995/96 dva igralca s takšnim strelskim izkupičkom. Pred dobrim desetletjem je to uspelo Mariu Lemieuxu (161) in Jaromirju Jagru (149), Cosby in Malkin pa bosta imela letos še veliko priložnosti, da izboljšata svoj izkupiček.

Liga NHL, tekme 7. aprila:
New Jersey Devils : Toronto Maple Leafs 1:4
New York Rangers
: Montreal Canadiens 3:1
Philadelphia Flyers
: Florida Panthers 2:1
Carolina Hurricanes
: New York Islanders 9:0
Atlanta Thrashers : Washington Capitals 2:4
Ottawa Senators
: Boston Bruins 3:2
Tampa Bay Lightning : Pittsburgh Penguins 4:6
Nashville Predators : Chicago Blackhawks 2:4
Minnesota Wild
: Dallas Stars 3:1
Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 1:2
Vancouver Canucks
: Calgary Flames 4:1
Phoenix Coyotes : St. Louis Blues 1:5
San Jose Sharks
: Colorado Avalanche 1:0 po kazenskih strelih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.