Šport
8 ogledov

330.000 $ za dva tartufa

Tartuf (fotografija je simbolična). (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kaj počnejo multimilijonarji v Macauu, ko ne gostijo bogatih iger, na katere so vabljeni največji igralci pokra, kot sta Tom Dwan in Phil Ivey? Med drugim so sposobni zapraviti 330 tisoč dolarjev za gobe.

Multimilijonar Stanley Ho, ki je ustvaril svoj imperij večinoma s hoteli in igralnicami v Macauu, je zmagal na dobrodelni dražbi, kjer so ponujali dva velikanska bela tartufa. Dražba je potekala v njegovem hotelu Grand Lisboa. Oba kosa tartufov sta sicer velika, vendar je cena kljub temu ogromna. Večji izmed obeh tartufov tehta skoraj dva funta (0,75 kg), medtem ko je manjši za polovico lažji.

Na dražbi je bilo ponujenih 16 različnih tartufov, skupaj pa so za njih zbrali skoraj 400 tisoč dolarjev. Beli tartufi, ki prihajajo iz Italije in jih je kupil Ho, so znani po svoji aromi in okusu. Psi in prašiči, ki jih uporabljajo za iskanje tartufov, so posebej izšolani, da znajo najti te dragocene gobe. Dva tartufa, za katera so zbrali največ denarja, sta bila najdena v italijanskih pokrajinah Toskana in Molise.

To pa ni bilo prvič, da je Stanley Ho zapravil veliko denarja v boju za lastninjenje velikanskega tartufa. Pred tremi leti je zapravil enako vsoto, vendar je takrat kupil le en velikanski tartuf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.