Šport
11 ogledov

399. večni derbi Olimpiji

Olimpija je drugič v ligi EBEL premagala Jesenice. Žurnal24 main
V Podmežakli je bil odigran 399. večni slovenski hokejski derbi med Acroni Jesenicami in ljubljansko ZM Olimpijo. Obračun 33. kola lige EBEL so z rezultatom 3:1 dobili hokejisti Olimpije.

Že 399. slovenski hokejski derbi med gostitelji Acroni Jesenicami in ljubljansko ZM Olimpijo je s številnimi priložnostni ter kvalitetno igro zadovoljil slovenske ljubitelje hokeja. V dvorani Podmežakla se je zbralo 4500 obiskovalcev. To je bil četrti obračun večnih tekmecev v ligi EBEL, dva so dobili Gorenjci, enega Ljubljančani. Prvi zadetek na tokratni tekmi je padel v 42. sekundi tekme, ko je Olimpijo v vodstvo povedel Egon Murič oz. je nespretno posredoval jeseniški vratar Robert Kristan. Slabe štiri minute zatem je na 1:1 po podaji Connyja Strömberga izenačil Paul Healey, kar je njegov 12 zadetek v sezoni lige EBEL. Z 1:1 se je končala prva tretjina v kateri so Ljubljančani na gol nasprotnika sprožili 15 strelov, Jeseničani na olimpijinega dva manj.

 

Lige EBEL, 33. kolo

A. Jesenice : ZM Olimpija 1:3
Innsbruck : Gradec 5:1
VSV Beljak : Linz 1:2
Dunaj : Salzburg 3:2
KAC Celovec : Alba Volan 3:1

V prvih minutah druge tretjine igre so pobudo za nekaj minut prevzeli Jeseničani, a nobenega od sedmih strelov niso spravili za hrbet Alexa Westlunda . Druga polovica druge tretjine pa je minila povsem v znamenju Olimpije, ki je realizirala dva od 14 strelov na Kristanov gol, do večine priložnosti so prišli iz hitrih protinapadov. V 31. minuti se je sam pred Kristanom znašel Brendan Yarema in z močnim strelom premagal jeseniškega vratarja. Štiri minute zatem je Murič ob strelu izsilil prekršek Uroša Vidmarja in izključitev. Z igralcev več je nato prav Murič Olimpijo popeljal v vodstvo s 3:1, v 36. minuti se je plošček po strelu Ralpha Intranuova odbil od Kristana, dobil ga je Murič in zadel. V 37. ter 40. minuti je imel še dve izjemni priložnosti Yarema, a ostalo je pri rezultatu 1:3.

V Podmežakli je bil odigran 399. večni derbi med Olimpijo in Jesenicami. © SPS

 


Zadnja tretjina je minila mnogo mirneje od prvih dveh, priložnosti je bilo manj in Olimpija, devetouvrščena na lestvici lige EBEL, je z rezultatom 3:1 premagala vodilno moštvo lige Jesenice. Za eno najlepših akcij zadnjega dela igre je v 55. minuti poskrbel Intranuovo, ko je iz obrata silovito ustrelil proti Kristanu, a se je slednji izkazal z odličnim refleksom in plošček zadržal. V zadnjih dveh minutah so Jeseničani poizkušali s šestimi igralci (brez vratarja), a tudi to jim ni pomagalo k preobratu. Gostitelji so tokrat pokazali mnogo manj kot na dosedanjih 15 tekmah v Podmežakli, od tega so jih dobili 12, tudi proti najmočnejšim avstrijskim klubom. To je druga zmaga Olimpije na četrtem derbiju večnih tekmecev v ligi EBEL. Jeseničani so kljub porazu obdržali prvo mesto, Olimpija pa se je z dvema točkama približala Gradcu in želenemu osmemu mestu le na točko zaostanka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.