Šport
15 ogledov

#40: Skoraj 1000 igralcev v drugi dan

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
V četrtek se je zaključil že drugi predtekmovalni dan letošnjega Glavnega turnirja WSOP.

Tudi tokrat smo bili priča pravemu navalu igralcev, saj je svoja mesta za mizami zasedlo kar 1.489 tekmovalcev, skoraj tisoč pa se jih je uvrstilo v drugi dan turnirja.

Z današnjim tekmovalnim dnevom je najbolje opravil James Danielson, ki mu je v roku le nekaj ur uspelo zbrati kar 201.050 žetonov in je bil s tem dosežkom tudi edini, ki je danes presegel mejo 200.000 žetonov. Skoraj tako uspešni kot Danielson pa so bili danes tudi Filippo Candio, Robert Miller in Jason DeWitt, ki so vsi končali tik pod vrhom, a danes enostavno niso mogli ogroziti Danielsonovega vodstva.

Zadnji, ki je še poskušal na sam vrh, je bil Jason DeWitt, ki je sicer to poletje že slavil na enem WSOP turnirju, potem ko je ugnal vso konkurenco na Turnirju #10: 5.000 $ No-Limit Hold'em. V eni od zadnjih iger večera se je DeWitt namreč zapletel v zelo bogato igro z Jaredom Pacificem, ki ga je na koncu popeljala na skupno četrto mesto.

V tej igri je pred flopom iz zgodnje pozicije na 950 višal Nick Mitchell, DeWitt je z gumba povišal na 2.600 žetonov, preden se je v igro vmešal Jared Pacifici, ki je letvico dvignil kar na 5.200 žetonov. To ni prestrašilo DeWitta, ki je opravil še eno višanje in ceno za flop dvignil na kar 10.600 žetonov, ki jo je po krajšem premisleku Pacifici vendarle plačal.

Na flopu {K-Spades}{2-Hearts}{2-Diamonds} sta se oba igralca presenetljivo odpovedala stavam, podobna zgodba pa se je zgodila na turnu, ko je delivec na mizo položil {J-Clubs}. Dogajanje se je zaostrilo šele potem, ko je river prinesel {4-Clubs} in je Pacific najprej čekiral, DeWitt je v igro spravil novih 12.500 žetonov, kar je bilo dovolj, da je nasprotnik odvrgel svoje karte. Kljub živahnemu dogajanju pa tako očitno nikoli ne bomo vedeli, kaj sta tokrat v svojih rokah držala oba igralca.

Poleg zgoraj naštetih igralcev se je v drugi dan Glavnega turnirja WSOP 2010 uspelo uvrstiti tudi asom, kot so Gavin Griffin, Johnny Lodden, Mathias De Meulder, James Dempsey, Alexander Kostritsyn, Jim Collopy in Phil Galfond.

Seveda pa se je nekaj velikih imen iz sveta pokra znašlo tudi v tisti skupini, ki tokratnega igralnega dne ni dokončala. Na svojo priložnost za zmago na Glavnem turnirju WSOP bodo tako vsaj še eno leto morali počakati tudi Arnaud Mattern, Jennifer Tilly, Bertrand "ElkY" Grospellier, Ivan Demidov, Liv Boeree, Joe Sebok ter Erick Lindgren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.