Šport
5 ogledov

41 tekem kazni za Torresa

raffi torres Profimedias
Napadalec ekipe San Jose Sharks Raffi Torres je dobil 41 tekem prepovedi igranja, ker je na pripravljali tekmi pred sezono udaril tekmeca v glavo.

Nesrečnik je bil napadalec ekipe Anaheim Ducks Jakob Silfverberg, ki pa po grobem naletu Torresa v prvi tretjini sobotne tekme ni dobil hujših poškodb. Na led se sicer ni več vrnil, iz vodstva njegove ekipe pa so sporočili, da je bilo temu tako iz previdnostnih razlogov.

Triintridesetletni Torres je bil pred tem zaradi grobosti že dvakrat suspendiran, nazadnje v končnici Stanleyjevege pokala v sezoni 2012/13, ko je njegova ekipa v drugem krogu igrala z ekipo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja in je Torres v glavo zadel Jarreta Stolla.

Torres, ki v prejšnji sezoni ni igral niti na eni tekmi zaradi poškodbe kolena, se bo lahko na ledene ploskve vrnil šele 14. januarja prihodnje leto. Torres bo zaradi tega premora izgubil kar 441.000 dolarjev, znesek pa bo šel v sklad za pomoč športnikom NHL.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 09:01 06.oktober 2015.

    Dosmrtna prepoved pa je. Tako bedaki nimajo več kaj početi v NHL. Prekiniti pogodbo in visoka kazen, pa še tožba napadenega igralca pa bo na beraški palici....