Šport
23 ogledov

50 tisočakov za izgubljeni plošček

Blackhawk Kane je bil med krvniki Leightona in Flyersov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V Ameriki se išče plošček, ki je spomladi odločil prvaka lige NHL. Neka veriga restavracij iz Chicaga, od koder prihajajo dobitniki Stanleyjevega pokala Blackhawks, najditelju ponuja 50 tisoč dolarjev.

Patrick Kane (Chicago Blackhawks) je v podaljšku šeste tekme zadnjega finala lige NHL premagal Michaela Leightona (Philadelphia Flyers) in dosegel zadetek za osvojitev Stanleyjevega pokala. To je bil eden najbolj nenavadnih golov sezone, saj je pravzaprav le Kane videl, kako je plošček zdrsnil v mrežo – gledalcem in komentatorjem sprva sploh ni bilo jasno, da je bil dosežen gol in odločen prvak. Tako se je pravo slavje Blackhawksov začelo z nekaj sekundami zamude. Očitno je ta plošček veliko vreden. Ne nazadnje so z njim v Chicago Stanleyjev pokal prinesli prvič po 49 letih. Tako zdaj ena od verig restavracij iz Chicaga išče ta čudežni plošček, ki se je po tekmi izgubil neznano kam. Najditelju ponujajo kar 50 tisoč ameriških zelencev.

Za športne navdušence in zbiratelje v Severni Ameriki iskanje podobnih spominkov na velike dosežke ni nekaj neobičajnega. Pred nekaj meseci so Kanadčani iskali založene rokavice strelca zmagovitega zadetka za naslov olimpijskega prvaka v hokeju. Niti ni to prvi tovrsten podvig te verige restavracij iz Chicaga: leta 2004 so za kar 113 tisoč dolarjev kupili žogico, s katero so Chicago Cubs leto prej dosegli veliki uspeh v bejzbolski ligi MLB.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.