Šport
18 ogledov

50.000 dolarjev za prijetje tatov

Las Vegas (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V lasvegaški igralnici Bellagio se je 14. decembra zgodil rop, v katerem so ukradli igralne žetone v vrednosti 1,5 mio. dolarjev. Robin Hood 702 ponuja 50.000 $ nagrade za prijetje zlikovcev.

Robin Hood 702 že kar nekaj časa sodeluje v dobrodelnih akcijah. Svoje sposobnosti igranja BlackJacka uporablja zato, da pomaga zbrati denar za družine v stiski. Te družine z njim lahko kontaktirajo preko njegove spletne strani robinhood702.com.

Tokrat pa se je Robin Hood 702 odločil pomagati na malo drugačen način. Tistemu, ki bo uspel aretirati druščino, ki je odgovorna za zločin v Las Vegasu, ponuja premijo 50.000 $. Meni, da pri tem kriminalnem dejanju ni žrtev zgolj Casino Bellagio, pač pa ves Las Vegas.

Robin Hood 702 pravi, da svoje poslanstvo vidi v tem, da zagotavlja nekaj, kar pomaga k dobrobiti in varnosti tako prebivalcev Las Vegasa kot turistov, ki pridejo obiskat to turistično središče.

"Trenutno so težki časi. Verjamem, da si kdo reče: 'Zakaj pa ne bi poskusil …' Jaz pa samo poskušam najti tega človeka, da lahko končamo s ponarejanjem in kopiranjem žetonov. Če je bil napaden Bellagio, verjamem, da lahko kdo napade tudi Palazzo. Napadejo lahko tudi MGM Grand, pa Venetian … lahko se zgodi, da napadejo vsako igralnico v mesto. Zato moramo tega storilca prijeti čim hitreje," je dejal.

Medtem pa preiskovalci čakajo, če se bo kakšen izmed več vrednih kovancev prikazal nazaj v igralnici. Problem, ki se pri tem pojavlja, je, da marsikateri igralec, ko zapusti igralnico, ne zamenja zmeraj vseh žetonov. Tako se izognejo pregledu, ki ga izvaja IRS.

Anthony Curtis, ki je svetovalec v Vegasu, je ob tem povedal: "V obtoku izven igralnic je kar precej žetonov za 5.000 $. Največ jih imajo igralci pokra. Prepričani smo, da tudi oni čakajo, da se zadeva čim prej zaključi in bodo lahko normalno igrali naprej."

Še posebej pomembno je to za tiste igralce, ki si dajejo velike zaloge žetonov na stran. Zdaj jih je vse strah, da se bodo odgovorni pri Bellagiu odločili, da bodo spremenili svoje žetone in dali v obtok nove.

Ne glede na to, ali bo nagrada 50.000 $ pomagala prijeti zločinca ali ne, je odgovorni pri MGM Resorts Gordon Absher prepričan, da bo policija sčasoma prijela storilca.

Za konec je Robin Hood 702 povedal še to: "50 tisočakov je za posameznika kar zajetna vsota. Zato upam, da bo nekdo res povedal, kdo stoji za tem ropom. Apeliram pa na druge igralnice v Las Vegasu, da same dodajo svoj delež k tej premiji in tako skupaj naredimo veliko zadevo, ki nas bo pripeljala do zločinca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.