Šport
42 ogledov

8,7 sekunde pred koncem zadel za zmago

Udrih Collison Gasol Oklahoma City Thunder Memphis Grizzlies liga NBA Končnica Reuters
Tekmo je pred domačimi gledalci v Memphisu odločil slovenski košarkar.

Ekipa Memphis Grizzlies je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Portland Trail Blazers s 102:98. Tekmo je odločil slovenski košarkar Beno Udrih, ki je zadel 8,7 sekunde pred koncem. Igral je v prvi peterki Mamphisa, zadel vseh sedem metov iz igre in bil s 17 točkami, sedmimi skoki in tremi podajami statistično najboljši na tekmi.

Udrih je v prvi peterki zamenjal poškodovanega Mika Conleyja in dodobra izkoristil ponujeno priložnost. Ob statističnem indeksu +14 je zgrešil le en prosti met od štirih, zadel vse mete iz igre in dodal dva odločilna koša ob koncu. Pred uspešnim metom za dokončno zmago je 38 sekund pred koncem zadel še za vodstvo s 97:93, po odločilnem metu pa ga je trener poslal na klop in njegova zamenjava Courtney Lee (17 točk) je s prostega meta v zadnji sekundi postavil končni izid. Zach Randolph je nanizal 20 točk in 15 skokov, Jeff Green 17 točk, Španec Marc Gasol pa 15 točk, osem skokov, šest podaj in tri blokade.

"Pogledal sem na uro in videl, da imamo na voljo le še malo časa. Vedel sem, da bi imel soigralec v primeru, da bi mu podal žogo, zelo malo možnosti za dober met. Zato sem se odločil, da sam najdem mesto za met. Ker sem se ves čas tekme počutil zelo dobro, sem vrgel z mislijo, da bom nadaljeval z uspešnimi meti," je odločilni poizkus pospremil Udrih. Grizlijem je zagotovil četrto zmago zapored. Memphis je sicer že vodil za 20 točk, vendar je Damian Lillard s trojko ob izteku predzadnje minute znižal na 93:95 in Portlandu vlil upanje na dokončni preobrat, do katerega pa ni prišlo. "Dobro smo igrali v drugem polčasu, toda Udrih je z dvema izjemnima košema očitno prinesel razliko v korist domačih," je priznal tudi trener Portlanda Terry Stotts.

Kyle Korver s sedmimi trojkami in 24 točkami ter Al Horford iz Dominikanske republike (22 točk, devet skokov) sta vodila Atlanto Hawks do dvanajste zmage v nizu v gosteh; tokrat je bila ekipa iz olimpijskega mesta boljša od ekipe Chicago Bulls s 107:99. Hawks niso izgubili nobene tekme od 26. decembra lani.

Golden State Warriors so s 131:106 premagali Houston Rockets in potrdili prvo mesto v ligi. Stephen Curry (27 točk, 11 podaj) in soigralci so ustavili trenutno prvega strelca NBA Jamesa Hardna, ki je dosegel le 12 točk, in dosegli deveto zmago na zadnjih desetih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.